Slovenija
17 ogledov

Vlada potrdila dve dodatni izpostavi azilnega doma

begunci dobova Žurnal24 main
V skladu s kontingentim načrtom je vlada, zaradi prenapolnjenosti azilnega doma, aktiviralo še dve izpostavi, in sicer v Ljubljani in Logatcu.

Zaradi zapolnjenih kapacitet azilnega doma, ki lahko v Ljubljani sprejme 203 osebe, je vlada danes potrdila aktivacijo dveh izpostav azilnega doma, in sicer Samskega doma Kotnikova v Ljubljani in Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Logatec.

Že septembra sprejeti kontingentni načrt, v katerem so določene dodatne kapacitete za namestitev prosilcev za mednarodno zaščito, poleg omenjenih lokacij kot možnost za namestitev prevideva še počitniški dom na Debelem Rtiču in objekt stare ekonomske šole v Murski Soboti.

Sekretar ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic je pred kratkim povedal, da smo v Sloveniji po kontingentnem načrtu trenutno sposobni za dlje časa namestiti 1000 prosilcev za azil. Če bi število prosilcev naraslo, pa bi bilo načrt treba dopolniti.

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 12:57 23.februar 2016.

    Oblast ima pooblastila ,da lahko namestijo begunce kamor hočejo neglede na nestrinjanja s krajevno skupnostjo ! Oblast ima poveljstvo nad policijo in vojsko ! Tako sem jaz razumel . Kdo jim je dal takšna pooblastila ? Ali se temu reče ...prikaži veče demokracija in pravna država ?

  • malonaokoli 08:22 23.februar 2016.

    Jaz bi vas želel opozoriti, da v Domove nastanite ljudi iz istega plemena, sicer bodo kmalu notranji konflikti, pretepi, izsiljevanja, posilstva. Zavedati se moramo, da se doma že leta vojskujejo med seboj in zato tudi tukaj ne bodo prijatelji med seboj.

  • Avatar olor
    olor 08:13 23.februar 2016.

    V Murgle naj jih dajo.