Svet
21 ogledov

Med obiskom iranskega predsednika zakrili gole kipe

Obisk iranskega predsednika Rouhanija v Italiji Profimedias
Zaradi spoštovanja islamske veroizpovedi so med obiskom prekrili gole kipe v Kapitolskem muzeju in se odpovedali vinu med večerjo.

Pred obiskom iranskega predsednika Hassana Rohanija, ki se je v ponedeljek srečal z italijanskim predsednikom vlade Matteom Renzijem, so prekrili gole skulpture v Kapitolskem muzeju, kjer sta visoka predstavnika obeh držav podala izjavo za medije. 

Fotografije, ki so jih foto agencije poslale v svet z obiska iranskega predsednika v Italiji, prikazujejo visoka predstavnika ob kipu Marka Avrelija, medtem ko so skulpture v okolici, na katerih so upodobljena gola telesa, prekrili z velikimi belimi paneli. 

Italijanski mediji poročajo, da so tako oblasti izkazale spoštovanje Rohanijevi islamski veroizpovedi, v znak spoštovanja do islama na večerji prav tako niso stregli vina.

Rohani je z obiskom v Rimu v ponedeljek začel svojo evropsko turnejo, na katero se je odpravil le en teden dni po tem, ko je v veljavo stopil zgodovinski dogovor o rešitvi jedrskega spora med Iranom in svetovnimi velesilami. 

Srečal se je tudi s papežem

Rohani je včeraj obiskal tudi Vatikan, kjer se je srečal s papežem Frančiškom. Gre za drugo srečanje iranskega predsednika s poglavarjem katoliške cerkve, potem ko je leta 1999 iranski predsednik Mohamed Hatami obiskal papeža Janeza Pavla II.

 

Komentarjev 6
  • Dolfi 18:32 27.januar 2016.

    Budale jim še v rit lezejo!!!

  • ojla 11:39 27.januar 2016.

    Zakrili kipe ja kam to vse skupaj vodi, mi se samo prilagajamo tem muslimanom. Enkrat mora biti dovolj. Ne čudite ,da podivjajo v bazenih, ko vidijo punce v kopalkah, da se moramo ukvarjati z njihovo vzgojo je žalostno, nimajo osnovnih ...prikaži večh maner...V državah, kjer je veliko število pribežnikov je katastrofa na višku.

  • malonaokoli 11:09 27.januar 2016.

    aja, danes kipi, poleti pa vse ženske na ulici ? a boste plaže ukinili z vso ameriško glasbo ?