Magazin > VIP
2813 ogledov

Posnetek Princa tik pred smrtjo

Prince Profimedias
Policija ne ve, kje je pokojni Prince dobil zdravila, ki so ga stala življenja.

Dve leti po smrti glasbenika Princa je tožilstvo objavilo, da v tem primeru ne bodo vložili obtožnice, saj je nemogoče ugotoviti, kako je glasbenik prišel do zdravil, ki so ga ubila.

Tožilstvo se je z zdravnikom, ki je sicer Princu predpisoval zdravila, pogodilo; namreč dokazov, ki bi govorili v prid temu, da mu je predpisal usodna zdravila ni bilo, kljub temu pa so pri delovanju zdravnika odkrili nekaj nepravilnosti. Zato bo plačal denarno kazen v višini 30 tisoč dolarjev, zdravstvena inšpekcija bo podrobno nadzirala njegovo delo v bodoče.

"Enostavno nimamo dovolj dokazov, da v primeru smrti glasbenika kogar koli obtožimo za kaznivo dejanje," je povedal tožilec okrožja Carver v Minnesoti Mark Metz.

Prince Magazin Prince: Nova šokantna razkritja o njegovi smrti

Prince je umrl 21. aprila leta 2016 zaradi nenamernega predoziranja z močnim opioidnim analgetikom fentanilom. Metz je s preiskavo prišel do zaključka, da je Prince mislil, da jemlje drugi analgetik, vicodin, pri čemer je posegel po fentanilu. Od kod je dobil zdravilo, ni jasno.

"Najverjetneje se Prince ni zavedal, da jemlje zdravilo, ki ga lahko ubije," meni tožilec in dodaja, da dokazov, da bi mu te tablete predpisal zdravnik, ni, ravno tako ni dokazov, da bi mu kdorkoli stregel po življenju. Policija je pri tem objavila zadnje posnetke Princa tik pred njegovo smrtjo.

Smrt Princa je bila povsem nepričakovana, 57-letni glasbenik je bil zgled zdravega načina življenja, ki ni kadil niti užival alkohola, prehranjeval se je vegetarijansko, glasbenike, ki so se drogirali, je vrgel iz studia.

Trpel je zaradi neznosnih bolečin po operaciji kolka.

Postal je najbolj znano ime v nizu tistih, ki umrejo zaradi predoziranja z analgetiki. Po zdravstvenih ocenah je takšnih v ZDA na leto 42 tisoč.

Prince Magazin Prinčev zdravnik izginil
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.