Magazin > VIP
14696 ogledov

Maja Keuc ima novega

Maja Keuc Urša Premik
In to ne le enega!

V kratkem sledi nov album Maje Keuc ter koncertna turneja s svežo zasedbo. Lepota življenja ujeta v čutni zgodbi novih skladb. "Zame je lepota življenja kot glava sončnice, ki se vedno obrača proti soncu in išče svetlobo, simbolizira upanje, ljubezen ter vero v življenje," pravi. Ta vitalna energija oživlja Majo, eno najbolj cenjenih pevk, ki je zasedla sam vrh glasbene scene.

Po izjemnem uspehu Slovenije na Evroviziji se je podala v tujino, kjer je z odliko zaključila študij glasbe v Rotterdamu, ter začela delovati v priznani založbi Baggpipe v Stockholmu, kot piska pesmi za svetovni trg. Nepredvidljive okoliščine pandemije so jo v letu 2020 pripeljale v Slovenijo. Sproščeno in ustvarjalno okolje domačega terena jo je spodbudilo, da se ponovno preizkusi v ustvarjanju glasbe v maternem jeziku. Majina strast, predanost in jasna vizija so obrodili sadove. Skorajda se že čuti vonj po svežem cvetju, saj se bliža izid albuma, poimenovanega Sončnice.

Da bi okusili, s čim nam bo Maja Keuc postregla to pomlad, vam predstavljamo njen najnovejši singel in videospot Labirint. Avtorska skladba nas popelje skozi globine spoznavanja lastne ranljivosti in strahov. Osredotočena je na trenutek, ko se zavemo, da smo na svoji poti sami, da nihče ne more namesto nas prevzeti bremena, ki ga nosimo globoko v sebi. Spodbuja nas k sprejemanju te resnice, obenem pa nas bodri na poti samoljubezni. Ključno je, da podremo svoje zidove in odpremo srce v vsej svoji ranljivosti in razsežnosti. Pesem z epskim refrenom in bogatim aranžmajem nas poboža z veliko mero čutnosti, senzibilnosti in iskrenosti.

Videospot pa ne le, da dopolnjuje glasbeno izkušnjo, temveč prinaša tudi vizualno doživetje. Majina strast, predanost in jasna vizija so obrodili sadove. Skorajda se že čuti vonj po svežem cvetju, saj se bliža izid albuma. Glasba, ki združuje različne svetove, odraža edinstveno zasedbo. Sestavljajo jo vrhunski akademski tolkalist / bobnar Tilen Zakrajšek, ki je spremljal že različne zasedbe in izvajalce, deluje pa tudi kot studijski bobnar. Svežino v glasbeni svet podaja s svojim raznolikim instrumentarijem, vključno s hibridnimi bobni - kombinacija akustičnih in elektronskih, ter igranjem na perkusijah in celo klaviaturi.

Na odru bo dodatno navdušil z igranjem na hand pan, relativno novim instrumentom, ki pri nas še ni zelo razširjen. Tretji član ekipe, Martin Vogrin, je skladatelj, glasbeni producent in multiinstrumentalist, ki že nekaj let ustvarja avtorsko glasbo, med drugimi tudi za gledališke predstave v priznanih gledališčih. S svojim delom je prejel že nekaj prestižnih nagrad. V zasedbi igra kitaro ter klaviature. Sveža zasedba na domače odre prihaja že 21. maja, nastopili bodo v SiTi Teatru (v Ljubljani), ter 23. maja, ko se bodo  predstavili v Sodnem stolpu (v Mariboru).

Komentarjev 4
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:36 23.april 2024.

    Vemo da nima samo enega in tud v preteklosti jih je že veliko zamenjala.

  • Ender3 13:17 23.april 2024.

    Je bolj zadovoljna ali zadovoljena. Dvomim, da oboje..

  • bi_ba 13:01 23.april 2024.

    Samo da je zadovolljna, pa da lahko dobro živi od tega.

Sorodne novice