Magazin
3153 ogledov

S tem nasvetom vaša omara ne bo nikoli prepolna oblačil

radio robin tina simčič Radio Robin
Tina Simčič je delila nekaj udarnih nasvetov, kako se doma znebiti navlake.

Spomladanski čas je ravno pravšnji za temeljito čiščenje doma, ki nam ne pomaga le pri urejenosti doma, ampak tudi pri tem, da se sami bolje počutimo. Zaradi navlake smo namreč bolj utrujeni, bremeni nas in nam krade dragocen čas. V oddaji Radia Robin Organiziran dom brez navlake je Tina Simčič z voditeljico Martino Arčon spregovorila o učinkovitem čiščenju ter obelodanila ključne napake, ki jih počnemo pri čiščenju.

Kot je omenila Tina, čist in organiziran dom blagodejno vpliva tudi na naše počutje. Preden se lotimo pospravljanja, pa imamo omejujoča prepričanja, zaradi katerih razvijemo nekakšen odpor do čiščenja.

"Največkrat se v nas oglasi tisti glas, kaj pa če. Ta trenutek obžalovanja, da če bomo dali neko stvar stran, da jo bomo res pogrešali in nam bo žal," je dejala Simčič ter poudarila , da nas je velikokrat strah tudi izgube denarja. "Strah nas je, da bomo prinesli še eno novo stvar in jo potem uničili kot odpadek, tukaj se skriva kar nekaj obžalovanj," je povedala ter dodala, da velikokrat nočemo zavreči neke stvari, ker mislimo, da bo pristala v napačnih rokah ali pa na smetišču.

Kdaj je čas, da se poslovimo od kosa oblačil?

Najpogosteje se to pojavlja pri oblačilih, kadar se s težkim srcem ločimo od kosa oblačil, ki ga že vrsto let nismo oblekli in sameva v omari. Tina je tako tudi povedala, kdaj je čas, da se od takšnega kosa dokončno poslovimo. "Če obleke ne oblečemo leto, dve, tri, štiri, ali je brezveze, da jo imamo še za hude čase? Kdaj je pravi čas, da se poslovimo?" jo je vprašala voditeljica.

"Rekla bi, da je predvsem pomembno, da smo iskreno s seboj, zakaj se ne želimo posloviti. Ali je v meni mogoče kakšen strah. Lahko pa smo dejansko maxi po duši pri oblekah in vemo, da smo že v preteklosti recimo kombinirali nekaj, kar je morda že šlo iz mode in je sedaj spet v modi. Torej se moramo znati tudi poslušati in tudi prostor je tisti, ki nam narekuje, koliko dejansko lahko obdržimo," je povedala. V kolikor imamo prostor, ki nam dovoljuje, da hranimo obleke dlje časa, je to v redu. "Če pa smo v nekem majhnem stanovanju, pa se moramo zavedati, da se moramo prej odločiti."

Tina tudi svetuje, da se prej poslovimo od starih stvari, preden kupimo nove. "Pred nakupom tudi premislimo, ali res nimam nekaj podobnega doma, ali bom to res uporabljala, je to moja barva, moj stil, imam prostor za to stvar doma."

Kadar odstranimo navlako, ne pridemo le do lepšega fizičnega izgleda, ampak to tudi vpliva na naše dobro počutje. Več o vplivu organiziranosti na počutje si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

radio robin andrejka likar kofol O čiščenju Zdravje Če je dom poln krame, se naredi blokada
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.