Slovenija
77 ogledov

"Ko bi videl strah, žalost in razočaranje otrok"

Šola v naravi Profimedias
Nepridiprav je vlomil v prikolico, pokradel več stvari, polomil napise in uničil hišico, ki so jo naredili otroci pri Zavodu Naraven otrok.

"Zjutraj, ko smo prisli v nas tabor, nas je pricakalo razdejanje," so včeraj zapisali pri Zavodu Naraven otrok. "Res ne razumemo, kako in zakaj je nekdo uničil stvari, za katere so se tako zelo trudili naši otroci."

Sprašujejo se, kaj bi ta, ki je dejanje storil naredil, ko bi videl strah, žalost in razočaranje v očeh otrok. "Pa naj potem pove, če se je splačalo," so zapisali. "Žalostno."

Nepridiprav je vlomil v prikolico, pokradel več stvari, polomil napise in uničil hišico, ki so jo naredili otroci.

Na Facebooku prosijo za pomoč

Sledilce na Facebooku prosijo, da jim pristopijo na pomoč, če imajo kaj od ukradenega in tega ne podtrbujejo več. "Potrebujemo kladiva, žage, sekiro, klešče, lopato, grablje , plezalne vrvi, viseče mreže, vponke, rjuhe," so zapisali. "Poleg tega pa smo ostali brez plinske pečke, posod, ena gusarka je ostala brez žepnega noža, ki ji je ogromno pomenil, ker je bil darilo. Potrgane so bile risbice s sten."

 

Gusarji prosijo da delite njihovo sporocilo v upanju da doseze prava ušesa: "Ni bilo v redu to, kar ste naredili. Če res rabite naše stvari, bi nas lahko vprašali. Ne več krasti in uničevati, ker so ljudje potem žalostni. Prosimo, vrnite nam naše stvari." 

Kdo so naravni otroci?

Zavod Naraven otrok je bil ustanovljen v začetku leta 2015, da bi otrokom in staršem ponudil drugačno vrsto predšolskega varstva in druženja. "Skozi čas smo rasli, tako kot so rasli naši otroci in našo vizijo malo razširili," imajo zapisano na svoji spletni strani. "Otrokom, ki se šolajo na domu, želimo ponuditi možnost druženja in skupnega učenja, družinam pa omogočiti stik s krogom ljudi, ki so si izbrali malo drugačen način življenja in šolanja."

Pravijo, da so strastni zagovorniki skandinavskega modela gozdnih vrtcev in načina dela z otroci, kot ga je vpeljal A.S.Neil v Summerhillu. "Verjamemo v svobodo, verjamemo v pristne tople človeške odnose, verjamemo, da je vredno hoditi proti toku in verjamemo, da ni nemogočih poti," še pišejo na spletni strani. "Verjamemo v otroke, ki razmišljajo s svojo glavo in verjamemo da so prav oni tisti, ki spreminjajo svet na bolje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Pepe007 11:58 23.maj 2017.

    Verjetno je iskal igle. Ali pa mu je pod vplivom substanc to naročil nek notranji glas...

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:32 23.maj 2017.

    Dobit ga, pa naj lepo popravi točno tako nazaj, kot je blo... ne bo nikdar več tega delal.

  • Majazmaja 09:39 23.maj 2017.

    To dela isti tip psihopata, ki v Ljubljani uničuje drevje.