Slovenija
202 ogledov

Kam to soboto in nedeljo?

Družina Profimedias
Vremensko ugoden vikend brez dežja in s prijetnimi temperaturami bo kot nalašč za obisk dogodkov in prireditev na prostem.

SOBOTA

NAJDALJŠI SIROV ZAVITEK

9.30

Na Stritarjevi ulici med Tromostovjem in Magistratom v Ljubljani bodo obiskovalcem razrezali in razdelili kar 250 metrov dolg sirov zavitek. Košček si boste lahko privoščili za tri evre, izkupiček pa bo šel za pomoč slepim in slabovidnim otrokom.

Preberite več ...

FESTIVAL DOBREGA POČUTJA

9.00

Botanični vrt mariborske univerze odpira Festival dobrega počutja, na katerem boste lahko spoznali mnoge lokalne ponudnike storitev, ki skrbijo za naše zdravje in dobro počutje. Na programu so poučna predavanja, praktični prikazi vadb, spremljevalne delavnice za otroke in stojnice s čebelarskimi izdelki, naravno kozmetiko, zelišči in še marsičem.

Preberite več ...

VAJA EKIPE PRVE POMOČI

10.00

Ob svetovnem dnevu prve pomoči si lahko ogledate mestno vajo ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije. Zbirno mesto je pred gasilskim domom Prostovoljnega gasilskega društva Nadgorica.

PROSLAVA OB VRNITVI PRIMORSKE

ob 11.00

Ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini bo v Tolminu slavnostna prireditev, na kateri bo govornik predsednik DZ Milan Brglez, udeležil pa se je bo tudi predsednik republike Borut Pahor.

PRLEŠKA GIBANICA

14.00

V Križevcih bo potekala tradicionalna prireditev Prleška gibanica. Na stojnicah se bo predstavilo 22 ponudnikov tradicionalne prleške kulinarike, vina, izdelkov.

Preberite več ...

FESTIVAL MODRA FRANKINJA

15.00

Ljubitelji vin se bodo razveselili odprtja mednarodnega Festivala modre frankinje v grajskem parku v Sevnici, ki je namenjen promoviranju sorte vina, ki je pomembna sestavina cvička, metliške črnine in rdečega bizeljčana. "Kot samostojno vino modra frankinja nosi izjemen potencial za razvoj in prepoznanovst, ki je še v veliki meri neizkoriščen," pojasnjujejo organizatorji.

Preberite več ...

MEDNARODNA NOČ NETOPIRJEV

16.00

V okviru akcije Mednarodna noč netopirjev bo v Županovi jami v Grosupljem potekala prireditev, na kateri bodo lahko obiskovalci pobližje spoznali netopirje. "Ne tič ne miš, tako imenuje netopirje ljudski glas," pravijo organizatorji v vabilu na spletni strani, kjer vabijo k spoznavanju te živali na poseben iz zanimiv način.

V Županovi jami 27 km od Ljubjane v gozdnatem območju dolenjskega krasa vsako leto prezimuje približno sto malih podkovnjakov, ki so ena od več kot dvajsetih vrst netopirjev, znanih v Sloveniji. 

Po predavanju bo sledil voden ogled, otroci pa bodo lahko sodelovali v likovni delavnici, kjer bodo izdelovali netopirje, ter, ko se bo stemnilo, prisluhnili glasovom živali, ki bodo letale iz jame.

Preberite več ...

NEDELJA

SEJEM ZA LJUBITELJE ŽIVALI

8.30

Sejem za ljubitelje živali in prvi kinološki dan  v Češminovem parku v Domžalah pripravljata portal Žurnal24 in Kinološka zveza Slovenije.

Ves čas sejma boste poleg reševalnih, policijskih in terapevtskih psov lahko spoznavali kače, kuščarje in insekte, ki jih bodo pripeljali iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Očarani boste nad konji Konjeniškega kluba Gibanje in nad živalmi s kmetije, za katere bodo poskrbeli z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Spoznali boste vestne gojitelje ptic iz Društva Lišček Kranj, s svojimi pticami pa se nam bo pridružil tudi član Društva za varstvo in vzgojo ptic Domžale.

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada bo predstavila OŠ Domžale. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno na stojnicah, udeležili pa se boste lahko tudi dobrodelnega srečelova.

Zbrana sredstva bodo namenili za prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, ki ga bomo spoznali ob slovesnem zaključku ob 16.30.

Preberite več ...

DRŽAVNO TEKMOVANJE ELASTOMOBILOV

10.00

Hiša eksperimentov organizira že 12. državno tekmovanje elastomobilov učencev osnovnih šol na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Učenke in učenci projektirajo, oblikujejo in izdelajo elastomobil, vozilo, katerega edini vir energije sta elastika in natezna vzmet. Nagrado dobijo najhitrejši, najbolj domiselni in izbrani od tekmovalcev.

Med tekmovanjem bo potekala tudi delavnica Znanstveni Krneki, obiskovalci pa si bodo lahko ogledalit še Znanstveno dogodivščino. Kakšna bo, je po besedah organizatorjev, še skrivnost.

Preberite več ...

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:54 11.september 2015.

    Ste se kr potrudl s telim člankom. Tega recimo nism še vidu da bi kak časopis imel za vsak vikend predloge kaj počet, na katere dogodke it da se pač ne visi sam doma. Dogaja se več kokr zgleda. Slovenci ...prikaži več pa tko radi jamramo kak se v Sloveniji nč ne dogaja pa kak je vedno kej za delat v tujini.