Šport > Nogomet
16 ogledov

Izključena ni niti vrnitev v Madrid

Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho EPA
Priznani nogometni agent, ki skrbi tudi za Joséja Mourinha, je zanikal, da se Manchester United zanima za usluge portugalskega stratega.

Minilo je manj kot teden dni, odkar je José Mourinho dobil košarico s strani vodstva angleškega prvaka in prvič v svoji karieri neprostovoljno ostal brez službe.

Chelsea ni potreboval dolgo, da je našel njegovo zamenjavo in na mesto trenerja začasno imenoval Guusa Hiddinka, nekdanjega selektorja nizozemske reprezentance, ki je med drugim vodil še PSV, Valencio, Real Madrid in Anži.

Mourinho je po odhodu iz Chelseaja, katerega je popeljal do štirih od skupno petih ligaških naslovov v klubski zgodovini, sporočil, da si ne bo privoščil odmora, temveč se bo nemudoma posvetil ponudbam drugih klubov.

Govorice ga najresneje povezujejo z prevzemom Manchester Uniteda, kjer naj bi zamenjal Louisa van Gaala. Otoški mediji so poročali, da so se pogajanja med rdečimi vragi in trenerjem, ki si je želel na trenerski stolček v gledališču sanj sesti že po odhodu Sir Alexa Ferguosona, že potekajo, kar pa je zanikal trenerjev agent Jorge Mendes.

''Nič se ne dogaja,'' je zatrdil agent, ki med drugim skrbi za Cristiana Ronalda, Diega Costo, Radamela Falcaa in Davida de Geo. ''Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, a v tem trenutku ni nobenega dogovora. Uradno niso pristopili. V tem ni nobene resnice,'' je povedal Portugalec.

jorge mendes agent | Avtor: EPA EPA
Govorice, da naj bi se Mourinho res dogovarjal z rdečimi vragi, je okrepila novica, da je 52-letni trener zavrnil ponudbo Rome, ki resno razmišlja o prekinitvi sodelovanja z Rudijem Garcio. Nogometni kolektiv iz večnega mesta se trenutno nahaja na petem mestu italijanske Serie A.

Med možnimi kandidati, kjer bi Mourinho nadaljeval svojo kariero, pa naj bi bil celo njegov nekdanji klub, Real Madrid. Bivši predsednik kraljevega kluba, Ramón Calderón, je izjavil, da bodo morali galaktiki pohiteti, saj ima Mourinho na mizi ponudbo Uniteda, in dodal, da je Madrid Mourinha zaprosil, naj z odločitvijo počaka do januarja.

Razlog za zanimanje Reala je neenotna slačilnica, pri čemer naj bi ključno vlogo odigral aktualni trener Rafael Benítez. Španski strateg nima podpore med svojimi igralci, po navedbah španskih medijev pa z nekaterimi sploh ne komunicira več. V klubu menijo, da Zinedine Zidane še ni pripravljen na prevzem prve ekipe in čeprav Pérez vztraja, da ''Rafa ni problem'', je prihodnost nekdanjega trenerja Liverpoola vse prej kot zagotovljena.

Mourinho je Real Madrid vodil na 178 tekmah in vpisal 128 zmag, 28 remijev in 22 porazov. Galaktiki so pod njegovim vodstvom dosegli 475 in prejeli 168 zadetkov. Osvojil je La Ligo, ligaški pokal in španski superpokal, v Ligi prvakov pa je trikrat zaigral v polfinalu, kjer so ga izločili Barcelona, Bayern München in Borussia Dortmund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.