Svet
104 ogledov

Je to že tretje steklo, ki je počilo?

Mon Perin bralka
Vrata na sanitarijah naj bi letos že večkrat popravljali, nenadno "sesutje" stekla pa menda ni prvo, ki se je zgodilo v kampu. A natančen vzrok nesreče še ni znan, saj preiskava še poteka.

Preiskava tragične nesreče, ki se je zgodila v istrskem kampu Mon Perin, kjer je umrl 44-letni italijanski turist iz Trsta Alex U. še vedno poteka. "V kampu naj bi bila danes inšpekcija, a ne vem, ali to drži," je povedala Ljubljančanka, ki se te dni nahaja v kampu. "Tu pravijo, da se moški šipe sploh ni dotaknil in da je kar eksplodirala. Vrata na teh popolnoma novih sanitarijah naj bi letos že večkrat popravljali."

Hrvaški 24sata je iz neuradnih virov izvedel, da so pomična vrata v istem kampu počila iz neznanega razloga že pred to strašno nesrečo, zadnje pa naj bi bilo že tretje steklo, ki naj bi počilo v kampu.

Steklo že enkrat počilo samo od sebe

Prvič je steklo na vratih počilo med montažo pred začetkom turistične sezone in odprtja kampa, pred mesecem dni naj bi eno steklo počilo samo od sebe zgodaj zjutraj. Čistika, ki je bila v bližini, je po navedbah časnika povedala, da so se steklena vrata sesula sama od sebe. Nazadnje je steklo ubilo italijanskega turista. 

Steklo na vratih je po navedbah 24sata debelejše od centimetra. "Takšno steklo mora biti čvrsto in varno," je za časnik povedal eden od zaposlenih v kampu, medtem ko direktor kampa Massimo Piutti navedb ni želel komentirati. 

Obdukcija je končana

Medtem ko preiskava okoliščin nesreče še poteka, so obdukcijo že zaključili. "Moški je izkrvavel do smrti," je povedala Nataša Vitasović iz policije. 

Steklena vrata ob vhodu v sanitarije so se nenadoma razbila, pri čemer se je kos stekla zabodel italijanskemu turistu v vrat, zaradi česar je na kraju nesreče umrl.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 13:47 21.avgust 2016.

    nekdo bo še fino dinarčke dal ,ali proizvajalec stekla ali monter

  • Žurnalček 05:24 21.avgust 2016.

    Največji hec je morda , da ima tudi pri nas kakšen kamp taista steklena vrata ! Pol se bodo pa čudel ? Ne more biti nič steklenega izpostavljeno siloviti burji , kajti burja lahko vrže v tako steklo vse, kar ...prikaži večr ni dobro pritrjeno od kontejnerjev pleha do debelih odlomljenih vej ! Kot je spodaj napisal :dodatne napetosti , ki so lahko tudi odpoved enega od vpetij ali pa sploh ne vertikalno ali horizontalno enakomerno vpetje .

  • maresem 13:17 20.avgust 2016.

    Balkanska posla.... olupiti gosta do kosti, ponuditi pa prevaro, lopovščino in na koncu tudi smrt zaradi malomarnosti.