Šport > Nogomet
54 ogledov

Iz lige izstopili za en dan

Egipt: derbi za Kairo - Al-Ahly : Zamalek Žurnal24 main
Pri Zamaleku so si premislili in ostajajo v egiptovskem prvenstvu.

Egiptovski nogometni velikan Zamalek je v ponedeljek šokiral z napovedjo, da zaradi napačnih sodniških odločitev med nedeljsko prvenstvo tekmo proti El-Gaishu izstopa iz lige, dan kasneje pa prihaja iz tega kluba novica o preobratu: klub ostaja član egiptovskega prvenstva in bo v sredo igral tekmo proti Ghazl El Mahallahu. Bo pa vložil tožbo.

Vodstvo kluba iz Kaira je pred obračunom z El-Gaishom zahtevalo menjavo sodnika, a ni bilo uspešno. Mahmoud Al Banna, delivec pravice na tej tekmi, je že v četrti minuti pod prho poslal branilca Zamaleka Alija Gabra, kasneje pa dosodil še dve enajstmetrovki v škodo aktualnih prvakov. Vodilni možje Zamaleka so po tekmi besneli, napovedali izstop iz lige, zdaj, ko so se strasti umirile, pa so si premislili.

V sredo bo Zamalek igral prvenstveno tekmo z Ghazl El Mahallahujem, vseeno pa bo vodstvo vložilo tožbo zaradi "največjega primera korupcije v egiptovskem športu." Predsednik kluba Mortada Mansour je novinarjem dejal, da ima posnetke in dokumente, ki dokazujejo jemanje podkupnine sodnikov, vse vpletene pa bo poimensko razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.