Svet
14 ogledov

IS grozi Putinu in Rusiji

Vladimir Putin EPA
Islamska država je v novem video posnetku, ki so ga po spletnih omrežjih začeli širiti včeraj, svoje pripadnike pozvala k sveti vojni v Rusiji.

"Poslušaj, Putin! Prišli bomo v Rusijo in vas pobijali na vaših domovih. Bratje,  izvedite džihad, ubijajte in spopadite se z njimi," posnetek povzema Al Jazeera Balkans. Na posnetku pripadnike IS nagovarja zamaskirani moški, ki po puščavi vozi avtomobil. Na posnetku, ki je podnaslovljen, je videti posnetke oboroženih moških, ki med drugim napadajo tudi oklepna vozila in šotore po puščavi.

Opazovalci menijo, da je posnetek odgovor na nove pogovore med ZDA in Rusijo glede sodelovanja v boju zoper Islamsko državo in Al Kaido v Siriji.

Pristnosti posnetka še niso potrdili, v Kremlju pa so v odzivu sporočili, da grožnje, ki jih skrajneži objavljajo v medijih, ne bodo vplivale na politiko boja proti terorizmu, ki jo vodijo ruske oblasti. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov je pri tem izpostavil, da takšna sporočila ruske oblasti skrbno preučijo, a da pomena takšnih izjav ne bi smeli precenjevati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • jozicamurn 11:09 02.avgust 2016.

    Poslušajte isisovci pro-ameriški-cia-vehabisti-natovski-ekspanzionistični-namesto-braniti-ob-napadu, vi in vaš soroš ter zahodne ideje političnih spletk ki vas podpirajo, boste kmalu doživeli hladen tuš, ker ljudem je dosti vaših iger z nedolžnim prebivalstvom in otroci v imenu biznisa. Prišel bo ta dan, ko bo ...prikaži več ljudstvo vstalo in iztrebilo vas in vaše elitistične satanistične arogantne družine enkrat za vselej. Z eno besedo crknite vsi omenjeni tukaj v tekstu.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:59 01.avgust 2016.

    Kdo pa misljo da je Putin? En revček ki nima pojma al kaj? Tole bo koristil Putinovi predvolilni kampanji. Zanimivo da s tem ko ISIS sovraži Rusijo in to izraža ob takem času ; mu v bistvu pomaga do ponovne ...prikaži več izvolitve. Čestitke ISIS; ustrelili ste se v koleno.

  • Avatar Leon
    Leon 20:39 01.avgust 2016.

    Hegemonizem je najstarejša in najmočnejša oblika vladanja !