Slovenija
9801 ogledov

Tako bodo spremenili pravila o štempljanju

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • h4ck3r 12:36 07.marec 2024.

    Ne vidim sploh osnove za takšne polemike. Dobro urejene firme imajo to že tako urejeno oz. je štempljanje dnevna rutina za vse dogodke. Težavo bi lahko predstavljajo edino terensko delo delavcev, ki nimajo dostopa do računalnika. Pa še to če ...prikaži več gre za eno lokacija (npr. gradbišče), so na voljo že za majhen denar prenosljivi terminali z oddaljeno povezavo. Hja če se pa goljufa ali krši pravice, potem pa je to evidentiranje lahko kar pereč problem.

    • vzev 17:27 07.marec 2024.

      Ali veš, da veliko firm sploh ni brigalo, če je bil zaposlen na malici 30 min, 35 min ali pa mogoče še kdaj kakšno minuto več. Tako, da dejansko so zaradi tega neumnega zakona sedaj delavci na slabšem, ker se ...prikaži več jih naenkrat nadzira, tudi tam kjer se jih prej sploh ni.

    • Ender3 19:01 07.marec 2024.

      h4ck3r 👐 primer tašča ima pomoč na domu. Izvajalec ima na vhodnih vratih NFC nalepko, s katero si delavka s službenim telefonom potrdi in beleži prihod in odhod dela pri oskrbovanki..Tako enostavno je to in ne razumem zakaj bi bilo ...prikaži večo npr, na distanciranem delovišču, gradbišču to problematično in vprašljivo.

    • vzev 19:46 07.marec 2024.

      Ja, si napisal službenim telefonom. Koliko delavcev na gradbišči ima službeni telefon? S privatnim telefonom ga v to ne smeš prisilili. Drugače pa je težava samo to, da to štempljanje ne reši ničesar. Tisti, ki bo želel goljufati bo goljufal ...prikaži več še naprej. Ostalim pa samo povzroča dodatno birokracijo.

    • h4ck3r 09:45 08.marec 2024.

      vzev...za gradbišča oz. začasne dislocirane enote, pa obstaja tudi prenosni terminal, ki preko podatkovne povezave pošilja beležene čase oz. se ti shranjujejo v terminalu dokler pač nima vzpostavljene povezave...če je kateri firmi težko dati še 20€ na mesec za sim ...prikaži več kartico. In ja obstajajo lažje, hitrejše variante...sicer pa do sedaj še nisem slišal utemeljenega raloga, zakaj je to štempljanje tako nemogoče in sporno? En dober razlog?

    • vzev 17:08 08.marec 2024.

      Nisem pisal, da ne obstajajo rešitve. Kaj je razlog? To da ta neumen zakon ne reši niti eno stvar proti kateri so se borili. Še vedno bo na koncu meseca napisanih toliko ur, kot jih bo želel direktor izplačati. Tako, ...prikaži več da vse tole je čista neumnost. Nasploh pa npr. kot imam jaz, ko imam indvidualno pogodbo, ki ni niti malo vezana na ure. Važno je da je delo narejeno. In če kdaj delam kakšno uro več, imam to pokrito že v osnovni plači. Zakaj za vraga se bi moral štemplati. Pa še potem za malico...

    • h4ck3r 08:17 11.marec 2024.

      Razumem, da za marsiokga je to samo ovira. Pa se ti je res težko ali nemogoče poštempljat? Glede na našo luknjavost trga dela in izkoriščanje, se mora pač nekje začet, pa če je to štempljanje, pa naj bo. Kot rečeno ...prikaži več urejena podjetja imajo to že zdavnaj vpeljano, vsa ostala pa bodo pač morala. Sicer pa sam zakon brez nadzora je samo črka na papirju in upam da bo to naslednji korak...zaposlitev konkretno več inšpektorjev.

  • Pepe007 13:30 07.marec 2024.

    Vsa ta zakonodaja je zato, da bi nekdo iz udobja pisarne (po možnosti kar AI) ugotovil, da nekaj ni OK. Ampak v primeru tega zakona, vsako podjetje zlahka vodi evidence, ki nimajo veze z dejanskim stanjem. Tudi po stari zakonodaji ...prikaži več se je dalo ugotavljati kršitve, ampak je bilo treba na teren. Zoprno, mar ne? Laziti po mokrem okrog gradbišča, preverjati, če gre za nadure, kako je z delovnimi dovoljenji ... Je pa zakon super za tiste, ki prodajajo sisteme za evidentiranje delovnega časa :)

  • jakec1575 21:10 07.marec 2024.

    stempljanje ni samo ovira. zagotavlja tudi varnost dostopa, delavec je na delovnem mestu zavarovan. recimo stempljanje ne ujame goljufivih zdravnikov, ki so ze v privat, ko jih sestra potegne za nadure. tem bi jaz kar cip v roko vgradil, ker ...prikaži več so pokvarjeni in ropajo javno denar za rento.

  • Grof 20:18 07.marec 2024.

    Nesramno poslanko svobode Kozlovič, ki dejansko navadna sončna koza, je treba dobro poštemplati, rabi dobrega Ovna, desno roko Šarca

    • Avatar karjola
      karjola 06:19 08.marec 2024.

      Si pozabu povedat da najači jebač jj jašek ima tako velikega ja jebe celo slovenijo naenkrat

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.