Pod streho /pod-streho/nepremicnine
7313 ogledov

Novo, vse o najemu in pravicah najemnika na enem mestu

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 08:07 09.marec 2024.

    Zanima me kje pa so zbrane pravice najemodajalcev. Razumem, da imajo ljudje stiske, ko si ne morejo z dohodki plačati ustreznega standarda. Poznam primer matere samohranilke. Razmere, oziroma bolj trma in lastni ego , so jo pognale od doma, od ...prikaži več staršev. Ker živi v manjšem kraju daleč od LJ ima cca 50m2 za dobrih 300E in stroški. Ampak ne gre. Ne plačuje rednih stroškov, ne plačuje najemnine, zanimivo pa je, da ve vse pravne ''cake'' kako se ne izseliti. Pa je lastnik tu grda ''faca'' ali kaj?

    • dejan12 17:44 09.marec 2024.

      V stanovanjskem zakonu

    • dejan12 17:50 09.marec 2024.

      Zanimivo je kako politiki govorijo o pravicah najemojemalcev,čeprav so izglasovali stanovanjski zakon kjer lahko vsak najemodajalec izigra najemojemalca,ker v zakonu najemojemalec nima skoraj nobene pravice,ki bi ga zaščitila.

  • tlacan 09:20 09.marec 2024.

    Samo s pravicami najemnikov se ne bo rešil problem premajhne ponudbe stanovanj v dolgoročni najem. Kvečjemu se bo problem samo poglabljal. Naj raje pripravijo zaščito najemodajalcev ob NE-plačevanju najemnine in stroškov, ki padejo na najemodajalca zaradi naše socialne politike. Če ...prikaži več bo zagotovljen mehanizem zaščite najemodajalca, ko najemnik ne poravna svojih obveznosti in ga najemodajalec ne sme enostavno izseliti - bo ponudba stanovanj presegla povpraševanje.

  • sandi76 09:52 09.marec 2024.

    Vlada svoje populistične predvolilne izjave in obljube rešuje z nekimi priročniki, ki pomagajo samo nekaterim najemnikom, ki kršijo dogovore. Lepo bi bilo, če bi izdali še priročnik za najemodajalce, ki imajo bistveno manj pravic od najemnikov. Kot drugo, problem visokih ...prikaži več najemnin ne bo rešil noben populizem, pač pa višje število poceni zazidljivih zemljišč. To pa je naloga države in mest. Nobene izjave, deklaracije, priročniki in ostali populizmi ne bodo rešili tega problema.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.