Avto
103 ogledov

Nemška pošta skače v zelje VW in drugim proizvajalcev e-vozil

StreetScooter
1/10
StreetScooter
Nemški poštno-logistični velikan Deutsche Post DHL ima velike načrte s prehodom iz vozil na notranje zgorevanje na električna vozila.

Lani so se odločil za popolno elektrifikacijo voznega parka, zdaj pa nameravajo odpreti še eno tovarno, v kateri bi proizvajali električna dostavna vozila StreetScooter. Nahajala naj bi se v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, obe tovarni pa bosta skupno proizvedli do 20.000 vozil letno.

Deutsche Post DHL se je namreč odločil, da bo za svoje potrebe električna vozila proizvajal sam, zato je leta 2014 kupil startup podjetje StreetScooter. V njem so začeli z razvojem več različnih modelov električnih kombijev.

Trenutno jih Deutsche Post že uporablja 2500 v Nemčiji in sto na Nizozemskem. Ko bo stekla proizvodnja večjega števila dostavnikov, jih nameravajo prodajati tudi drugim logističnim družbam. Ob tem izpostavljajo, da želijo postati vodilni na trgu v zeleni logistiki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

StreetScooter | Avtor: StreetScooter StreetScooter

Baterije primerne za premagovanje krajših razdalj

Pri razvoju dostavnikov je bila na prvem mestu sicer funkcionalnost, a so veliko pozornosti namenili tudi udobju zaposlenih. Tako so na podlagi mnenj delavcev skupaj pripravili ustrezne mere dostavnih vozil, da bi bilo natovarjanje in raztovarjanje kar najlažje.

Tovorni del je dostopen z obeh strani in od zadaj. Prav tako je višina tovornega prostora takšna, da povprečno visokemu zaposlenemu bremena ni treba dvigati posebej visoko. Za lažje parkiranje so na vozila namestili kamero, ki snema dogajanje za vozilom.

Trenutno je največja težava tovrstne tehnologije v premalo zmogljivih baterijah. Te so primerne za dostavo v urbanih področjih, medtem ko so daljše razdalje zanje še vedno prevelik zalogaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.