E-Life
2322 ogledov

Zakaj ima ta napovednik več kot 47 milijonov ogledov v samo 8 urah?

Grand theft Auto VI GTA VI
1/4
Rockstar/Youtube
Družba Rockstar je predčasno objavila napovednik za igro Grand Theft Auto VI, prvo nadaljevanje po megauspešnici iz leta 2013. Splet je ponorel.

Obeta se najdražja in menda najboljša videoigra vseh časov.

Med najbolj pričakovanimi nadaljevanji katerekoli videoigre je Grand Theft Auto (GTA) gotovo čisto na vrhu. Franšiza je začela svoj kontroverzni pohod leta 1997 in leta 2013 dosegla vrhunec s petim nadaljevanjem, ko je GTA V s 190 milijoni prodanih izvodov postala druga najbolj prodajana videoigra vseh časov. Pred njo je le Minecraft.

Ljubitelji digitalne zabave so se dolgo spraševali, kdaj bo družba Rockstar, ki je med drugim podpisana tudi pod vestern uspešnico Red Dead Redemption II, objavila napovednik šestega nadaljevanja GTA. To bi se moralo zgoditi danes, a je napovednik že v ponedeljek ušel na splet, zato so pri Rockstarju pohiteli in 15 ur predčasno uradno objavili napovednik za GTA VI.

Šlo naj bi za najdražjo igro vseh časov, vanjo naj bi vložili več kot milijardo dolarjev.  

Napovednik je imel samo prek Youtuba v osmih urah že 47 milijonov ogledov in se je takoj uvrstil na prvo mesto najbolj gledanih videov zadnjega obdobja. 

Zgodba šestega dela kriminalne drame se odvija na Floridi, tokrat pa je prvič doslej glavna protagonistka ženska, ki se bo morala s svojim fantom prebiti skozi labirint divje akcije in kriminala. Napovednik med drugim prikazuje dirke z avtomobili, zabave na razkošnih jahtah, človeka, kako iz bazena vleče aligatorja ...

Grand theft Auto VI GTA VI | Avtor: Rockstar/Youtube Rockstar/Youtube

A ljubitelji videoiger bodo še kar nekaj časa na trnih, saj napovednik razkriva, da igra prihaja šele v letu 2025. Do takrat se bodo morali zadovoljiti z igranjem online različic, po novem kar prek Netflixa. S tem so pri Rockstarju kljub dolgemu premoru od zadnje izdaje skrbno negovali pripadnost franšizi.

Granf Theft Auto ni le ena najbolj uspešnih temveč tudi ena najbolj kritiziranih videoiger vseh časov. Zaradi prizorov nasilja, kriminala in spolnosti je dvigala veliko prahu, o njej so razpravljali tudi v parlamentih zaradi domnevno kvarnega vpliva na mladostnike. Igra je sicer v večini držav označena kot primerna le za polnoletne. 

Grand theft Auto VI GTA VI | Avtor: Rockstar/Youtube Rockstar/Youtube

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.