Slovenija
85 ogledov

Dražba Aha Midas: Armani 70 odstotkov ceneje? Še manj bo!

Dražba Midas Žurnal24 main
Natanko 337 kosov visokocenovnih oblačil so danes ponudili na dražbi v Midasu. Velika večina je ostala in bo po novem letu še dodatno znižana na drugi licitaciji.

"Kot vidite, današnja dražba je bila praktično neuspešna," je po koncu polurnega ogleda izdelkov povedal sodni izvršitelj Goran Ivkovič in dodal, da bo v roku dveh mesecev zagotovo sledila ponovitev. Čeprav so bile obleke znamk Armani, Dolce&Gabbana, Diesel in Chloe kupcem na prodaj za od 30 do 70 odstotkov ceneje - po nabavni ceni - pa je na ogled izdelkov prišla le peščica kupcev, še manj je karkoli kupilo. Več je bilo novinarjev, fotografov in snemalcev.

Dražba Midas  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Naslednjič bo še ceneje"

"Prišel sem pogledat, če imajo kakšen plašč," je povedal starejši gospod, ki je prikimal, da so ga premamile cene. Sarajevčanki v krznenih plaščih sta se med šestimi stojali oblek, ki so bile razstavljene v 2. nadstropju, sprehodili zgolj po naključju, saj sta nakupovali v prestižni trgovini. Gospa, ki je natačno pregledala vse izdelke, pa je po koncu z nasmehom na obrazu stopila pred televizijske kamere in na vprašanje, ali je razočarana, ker ničesar ni kupila, povedala: "Zakaj le, naslednjič bo še ceneje!" 

Sodni izvršitelj Ivkovič bo v naslednji dražbi, kjer bodo prodajali zarubljene zaloge oblačil družbe Aha Midas, ki je v lasti Mojce Lukančič in Nigela Buxtona, znižal še do tretjine cene. A takrat bo imel prednost tisti ponudniki, ki bodo vse obleke pripravljeni kupiti v paketu.

Več kot 100 tisočakov dolga

To je sicer že druga dražba zarubljenih oblek družbe Midas, saj Lukančičeva, ki je tudi lastnica stavbe, upravljavcu Družbi PCA za redne stroške upravljanja in vzdrževanja objekta na Ajdovščini 3 dolguje že več kot 100 tisočakov.

Sodni izvršitelj je AHA Midas zarubil še več kosov oblačil, ki bodo naprodaj na dražbah razpisanih v prihodnjih dražbah. Te zaloge naj bi bile še bolj zanimive.

Dražba Midas  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dražba Midas  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dražba Midas  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.