Šport > Nogomet
45 ogledov

"Upal in govoril sem, da bo drugače"

darko milanič Youtube
Mariborčani so na tekmi 34. kroga Prve Lige TS v domačem Ljudskem vrtu izgubili proti Celju (0:2) in zabeležili drugi zaporedni poraz v domačem prvenstvu.

Slovenski državni prvak Maribor je zabeležil drugi zaporedni poraz v Prvi Ligi TS in niz brez zmage podaljšal na štiri tekme. Vijoličasti so nazadnje slavili v 30. krogu, ko so premagali Domžale (1:0), sledila pa sta remija z Olimpijo (0:0) in Gorico (2:2) ter poraza z Aluminijem (3:1) in Celjem (0:2).

"Vsaj začetek je še bil soliden, potem pa smo padali. Videlo se je, da nimamo prave energije. Da nismo v formi in da fantje, ki niso veliko igrali, nimajo prave pomoči od ostalih. Nastala je nekakšna takšna mešanica, ko bi v nekem drugem trenutku lahko med tekmo tudi obrnili rezultat. V tem, kakršnem smo zdaj, pa zagotovo ne," je po porazu v Ljudskem vrtu za Nkmaribor.si povedal trener Darko Milanič in dodal, da ekipa ni delovala kot celota, temveč je vsak želel nekaj storiti po svoje.

Maribor si je že štiri kroge pred koncem zagotovil 14. naslov državnega prvaka, kar je imelo za posledico upad tekmovalnega naboja. "Upal in govoril sem, da bo drugače. Toda besede velikokrat niso dovolj. Padli smo v eno obdobje, ko je veliko poškodb, ob tem pa so rotacije z iskanjem določenih rešitev, ko minute dobivajo fantje, ki vmes niso veliko igrali, pripeljale do tega, da v zadnjih dveh tekmah naša podoba ni dobra in nismo takšni, kot bi si želeli biti," je priznal Milanič.

Do konca sezone sta še dve tekmi - Mariborčani bodo v 35. krogu gostovali v Radomljah, v zadnjem krogu pa v Ljudski vrt prihaja Krško. Milanič upa, da se bo ekipa poslovila v šampionskem slogu. "Vse bo odvisno od nas. Moramo najti fante, ki imajo največ energije, da odigrajo dobro še teh 180 minut. Nihče ne sme pomisliti, da je po osvojenem naslovu ostal le še sprehod do konca. Preostali tekmi je treba odigrati bistveno boljše kot prejšnji," je povedal mariborski trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.