Slovenija
66 ogledov

Bo Matjaž Nemec novi podpredsednik državnega zbora?

Žurnal24 main
Po besedah predsednika poslanske skupine SD Matjaža Hana bo stranka za novega podpredsednika DZ predlagali Matjaža Nemca.

Po odstopu nekdanje podpredsednice državnega zbora Bojane Muršič zaradi spornega nakupa flis jopic z občinskim denarjem občine Ruše, bo SD vendarle predlagala novega podpredsednika. "To odgovornost čutimo za bolj pomembno kot politično odločitev stranke ali posameznika," je po poročanju STA po vrhu koalicije pojasnil Matjaž Han, ki je še pojasnil, da se je poslanska skupina glede imenovanja Matjaža Nemca uskladila že včeraj.

Danes so predlog predstavili vrhu koalicije. Uradno bodo kandidaturo Nemca vložili čim prej, da bo lahko DZ delal nemoteno, je še pojasnil Han.

Muriščeva si kljub priznavanje neetičnega delovanja želi ostali poslanka."Obžalujem, da sem v zvezi z naročilom in porabo sredstev svetniške skupine SD Ruše zavajala javnost, medije in stranko SD, za kar se vsem iskreno opravičujem," je v javnem pismu sporočila Muršičeva.

Komentarjev 2
  • kocka55 15:59 12.maj 2016.

    Matježek Nemec SD. Sinko Nelide Nemec (ljubice Danila Kovačiča iz HITa), ki je maturirral (ne diplomiral, maturiral) na zasebni šoli pri 27 letih, naslednje leto je bil pa že osebni tajnik predsednika vlade Pahorja. - Drnovšek pomilostil Danila Kovačiča lopova ...prikaži več ki je kradel v Hitu in prali denar v bančnih oazah med drugim v Panami. Sedaj še trošijo nakraden denar. No Slovenčki,vsi so iz istega GNEZDA. Vi pa revčki brez denarja in pokojnin. Samo da je NAŠ. Kdaj bodo vrnili 300 milijard € pokradenega denarja ????

  • dragec 11:36 12.maj 2016.

    tajnica bo njegova ukrajinka