Vizita za živali > Novice
10 ogledov

Bika sta napovedala padavine

Sveti biki
1/7
EPA
Na Tajskem je v ponedeljek otekal tradicionalni festival oranja, ki vsako leto napove dobro ali slabo vreme. Sveta bika sta kmetom, ki jih je prizadela suša, napovedala dolgo pričakovane padavine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Star običaj, ki pomeni začetek glavne sezone sajenja riža, je potekal pred Veliko palačo, ki je osrednji del kraljeve rezidence, udeležil se je je tudi tajski princ Maha Vajiralongkorn.

Da bi ugotovili, kakšno vreme jih čaka v naslednjem letu, vsako leto svetima bikoma na slovesnosti ponudijo več vrst hrane in pijače. Letos sta bika izbrala riževa semena, sezam, seno, vodo in alkoholno pijačo, navaja francoska agencija AFP.

Spopadajo se s hudo sušo

Astrologi so prepričani, da je to kombinacija, ki napoveduje obilno deževje in rodovitno zemljo, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Tajska se spopada z eno najhujših suš v zadnjem desetletju. Veliko pridelovalcev riža je zapadlo v dolgove, saj ni bilo ugodnih pogojev za sajenje. Ob dobri novici so si tako lahko nekoliko oddahnili.

Namestnik tajskega ministra za kmetijstvo Sakchai Sriboonsue meni, da se bo tako izboljšala tudi zunanja trgovina, gospodarstvo pa bo cvetelo, še piše dpa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.