Avto
34 ogledov

Najboljši avtomobili leta so ...

audi a8
1/50
Žurnal24 main
Znani so finalisti izbora za najboljši svetovni avtomobil leta. V ožji izbor so prišli po trije kandidati v vsaki kategoriji, le eden pa bo odnesel prestižni naslov "World Car of the Year".

V finalni izbor za glavno nagrado za najboljši avtomobil leta ("World Car of the Year") sta prišla dva kandidata iz Nemčije in eden iz Japonske. To je nova generacija prestižnega audija A8, ki ga odlikuje obilica novih tehnologij in luksuza, iz podobnega razloga pa je v finalu tudi nova generacija BMW-jeve serije 5, ki je sicer manj razkošna, a v svoj razred prinaša velik napredek. Njuno popolno nasprotje je tretji kandidat, nissan leaf. Inovativni električni avtomobil je svojo revolucionarnost že dokazal, ko so ga razglasili za evropski avtomobil leta, zato tudi v tem izboru velja za glavnega favorita.

Poleg glavne nagrade bodo razglasili zmagovalce tudi v kategoriji "World Performance Car of the Year". Finalisti so ferrari 458 Italia, mercedes-benz SLS AMG in večni superšportni klasik porsche 911 turbo. V kategoriji najbolj "zeleni" avtomobil ("World Green Car of the Year") se bodo za prvo mesto potegovali BMW 320d efficent dynamics, nissan leaf in chevrolet volt. Četrta kategorija je izbor za najlepše oblikovan avtomobil ("World Car Design of the Year"), ki bo letos pripadla enemu od naslednjih kandidatov: alfa romeo giulietta, aston martin rapide in superšportni ferrari 458 italia.

Zmagovalci bodo znani čez manj kot en mesec, ko svoja vrata odpre avtosalon v New Yorku. Lani je naslov za najboljši avtomobil leta romal v roke Volkswagna za njegov model polo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.