Slovenija
25 ogledov

Apple: “Največja novice za iPad po iPadu”

Apple EPA
Apple je na letnem dogodku v San Franciscu predstavil kup novosti, še bolj kot nova generacija iphona in dodelav watcha pa je v ospredju tablica ipad. Še posebej njena mega izvedba, ki je močnejša kot 80 odstotkov današnjih prenosnikov.

Tim Cook, glavni izvršni direktor Appla, je na medijskem dogodku v San Franciscu predstavil novo tablico iPad Pro, ki ima večji, 12,9-palčni oziroma 32,7-centimetrski zaslon. Uporabniki jo bodo lahko obogatili s snemljivo tipkovnico in pisalom za vnašanjem podatkov.

Apple | Avtor: EPA EPA

Apple | Avtor: EPA EPA

Novosti je Cook označil za največjo novice za iPad po iPadu. Nova tablica, ki jo bodo začeli prodajati novembra, bo imela zmogljivosti, primerljive z namiznimi računalniki, delovala naj bi hitreje kot večina slednjih. Cene za iPad Pro se bodo začele pri 799 dolarjih.

Apple | Avtor: EPA EPA

Na dogodku so predstavili tudi iPad mini 4, ki se ponaša z močjo iPada Air 2 v manjšem ohišju. Njegova cena bo 399 dolarjev.  Sledilaje še najava sprememb glede Apple TV. Tim Cook: “Naša vizija je enostavna in provokativna. Prihodnost televizije so aplikacije.” Novi model Apple TV: močnejša strojna oprema, ki jo poganja novi operacijski sistem, ima trgovino aplikacij, podporo za glasovno upravljanje, na njem bo moč igrati tudi video igre. 

Iphone bo prepoznal, kako močno ga pritisnete

Pri iphonu je največja novost vgradnja tehnologije 3D touch, oziroma zaslona, ki se različno odzove glede na to, kako močno uporabnik pritisne nanj. To pomeni, da lahko blažji pritisk prikliče eno funkcijo, močnejši pa drugo. Iphone bo odslej tudi omogočal snemanje filmov v resoluciji 4K, s čimer je eden prvih telefonov, ki to omogoča. Kamera omogoča sedaj ločljivost 12 megatočk s prejšnjih osem, nekoliko boljši je tudi procesor. Poznavalci se strinjajo, da letošnji iphone ni doživel velikih sprememb, a bo verjetno zadostovalo za nadaljnjo odlično prodajo. 

Pri Applovi uri watch bodo na boljo nove izpeljanke, posodobljen je tudi operacijski sistem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.