Svet
2094 ogledov

Sorodnikom skuhala kosilo, zdaj ji sodijo za umor

kuhinja kuhanje večerja ponev Profimedia
Erin Patterson je obtožena treh umorov in dveh poskusov umora. Sorodnikom je skuhala kosilo, v hrano pa naj bi dodala strupene gobe.

Avstralki Erin Patterson sodijo zaradi umora treh ljudi julija lani. Poleg tega naj bi trikrat poskušala ubiti moža, s katerim sta živela ločeno. 

Pattersonova je na sodišču dejala, da ni kriva. V teku preiskave je večkrat ponovila, da ni namenoma zastrupila gostov, ki jih je povabila na kosilo. 

Erin Patterson je 29. Julija lani na svojem domu v kraju Leongatha – dve uri vožnje jugovzhodno od Melbourna – priredila kosilo. Na kosilu so bili prisotni njena nekdanja tašča in tast Gail in Don Patterson ter taščina sestra Heather Wilkinson in Heatherin mož Ian. Na kosilo je bil povabljen tudi njen mož, ki pa je v zadnjem trenutku udeležbo odpovedal. 

Nekaj ur po obroku so vsi štirje gostje zboleli. Sprva so mislili, da gre za hudo zastrupitev s hrano. Zakonca Patterson sta nekaj dni po dogodku umrla, zastrupitev je bila usodna tudi za Heather Wilkinson. Edini preživeli, Ian Wilkinson, je bil skoraj tri mesece na zdravljenju v bolnišnici. 

Policija meni, da so vsi štirje jedli strupeno zeleno mušnico. Policija je za dejanje osumila Erin Patterson, ki edina po obedu ni imela težav. Po večmesečni preiskavi so detektivi odkrili, da je osumljenka v letih 2021 in 2022 trikrat poskušala umoriti moža. Novembra lani so jo aretirali in podali kazensko ovadbo za skupno osem kaznivih dejanj. Sojenje se bo nadaljevalo v drugi polovici maja. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 15:44 08.maj 2024.

    Glede na vprašanje ali bi v gozdu na samotnem kraju raje videli neznanega moškega ali medveda se mi po tem kar sem prebral poraja vprašanje ali bi raje videl ženo v kuhinji, ki mi pravi 'srček, pripravila sem ti gobe za večerjo'.