Šport > Zimski športi
18499 ogledov

Osramočena smučarka: "Naredila sem napako, zdaj plačujem posledice"

Breezy Johnson Profimedia
Ameriška smučarska zvezdnica bo zaradi lastne nepazljivosti prisiljena v daljši tekmovalni premor.

Poročali smo, da bo morala ameriška alpska smučarka Breezy Johnson počivati 14 mesecev, ker pristojnim dopinškim organom, WADI in USADI, trikrat v enem letu ni posredovala podatkov o svoji lokaciji.

Breezy Johnson Odlična smukačica Šport Hud udarec za smučarko, kazen je sprejela

Ameriška specialistka za hitre discipline, ki je v svoji karieri zbrala sedem uvrtitev na zmagovalni oder, je kazen sprejela. V prvem javnem odzivu na sankcije se je navijačem opravičila za svojo napako in še enkrat poudarila, da kazen ni posledica pozitivnega dopinškega vzorca.

Breezy Johnson | Avtor: Epa Epa
"Potrjujem, da sem bila uradno sankcionirana s strani USADE, ker sem v zadnjih 12 mesecih zmaudila tri testiranja. To se je vleklo dolgo časa in žal mi je, če se je zaradi dolgotrajnosti postopka zdelo, kot da nekaj skrivam. Razjasniti želim, da v mojem primeru ne gre za pozitiven dopinški test, ampak je bila težava v tem, da me kontrolorji niso mogli najti. Po mojem štetju več kot desetkrat. Vsi moji vzorci so bili čisti. Opravičujem se navijačem, ker sem jih razočarala in ker v pretekli sezoni nisem mogla tekmovati. Zavedam sem, da moramo športniki zadostiti najvišjim standardom in čeprav sem se trudila po najboljših močeh, sem tudi jaz samo človek. Naredila sem človeško napako in zdaj plačujem posledice," je zapisala 28-letnica.

Boštjan Kline Upanje ugaša Šport Kalvarija Slovenca: pogodbe so potekle, končuje se podpora države

"Vse od tretjega zamujenega testiranja tesno sodelujem z USADO, da bi izoboljšali sistem lociranja in da bi športniki lažje posedovali svoje informacije za učinkovitejše nenapovedano testiranje. Opravila sem kopico telefonskih pogovorov in si izmenjala ogromno elektronskih sporočil na temo izboljšanja sistema v želji, da športniki nekoč v prihodnosti ne bodo zamudili nobenega testiranja," je dodala smučarka.

Johnsonova se bo lahko na bele strmine vrnila na decembrskih tekmah v hitrih disciplinah v Beaver Creeku. Prepoved nastopanja je namreč retroaktivno stopila v veljavo že 10. oktobra 2023, ko je smučarka izpustila tretje testiranje zaradi pomanjkljivih informacij o njeni lokaciji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.