Šport > Nogomet
288 ogledov

Star znanec se vrača v prvo slovensko ligo

NK Primorje facebook NK Primorje
Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor.

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

Ajdovci, ki so imeli v Sežani svoje priložnosti, okvir vrat pa so zadeli tudi domači, so bili vse do zadnjega kroga v boju za prvo mesto z lendavsko Nafto.

Ta pa si je doma privoščila poraz z 0:2 proti Dravinji in jo - če Rogaški uspe izpolniti pogoje za tekmovalno licenco za prihodnjo sezono - tako 23. in 26. maja čakajo dodatne kvalifikacije za prvo ligo z Radomljami.

Na preostalih današnjih tekmah je Bilje tudi po dveh golih Francija Perka s 3:0 odpravilo Bistrico, Grosuplje in Ilirija sta se razšla z 1:1, Krka pa je s 5:0 zmagala v Velenju. Ricard Fernandez Betriu je dosegel dva gola ter je s 15 zadetki drugi strelec lige za Tonijem Lunom Bončino iz Nafte (17).

V soboto je šest klubov je igralo zadnje tekme sezone. Najvišjo zmago so vpisali tretjeuvrščeni Beltinci, ki so s 6:2 ugnali bodočega tretjeligaša Fužinar. Jakov Katuša je k zmagi Beltinčanov prispeval tri gole.

Obračun Tolmina in Gorice se je končal brez zadetkov, Jadran pa je slavil v Kranju z 2:1, potem ko je v drugem polčasu poskrbel za preobrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice