Šport > Košarka
7536 ogledov

Dončićev seznam se bere kot grozljivka

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as Luka Dončić kljub hudim bolečinam ne popušča v seriji z Oklahomo City Thunder

Luka Dončić je s svojo ekipo Dallas Mavericks na pragu uvrstitve v finale zahodne konference v ligi NBA, potem ko so z zmago na peti tekmi povedli s 3:2 v seriji z Oklahomo City Thunder. Prvo zaključno žogo bodo imeli v noči na nedeljo po slovenskem času pred domačimi gledalci v American Airlines Centru.

Luka Dončić NBA Šport Luka utišal kritike, za klicaj k zmagi podelil 'banano'

Dončić bi z uvrstitvijo v finale izenačil svoj najboljši izid v ligi NBA, Dallas pa bi ponovil dosežek izpred dveh sezon, ko so bili v boju za finalno vstopnico boljši košarkarji Golden State Warriors. V primeru napredovanja se bo Dallas za vstop v veliki finale pomeril z boljšim iz serije med Denver Nuggets in Minnesoto Timberwolves.

Navijači Oklahome Provociral Dončića Šport Ste videli tega "junaka"? Le kako se je moral počutiti po tekmi ...

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi zvezdnik Dallasa, ki je sinoči utišal kritike z drugim zaporednim trojnim dvojčkom, v seriji z Oklahomo igra z načetim zdravstvenim stanjem. Če bi bil to redni del sezone, bi 25-letnik počival najmanj dva tedna, so z ozirom na dolg seznam poškodb ugotovili ameriški novinarji.

Luka Dončić Šport Stopil v bran Dončiću: "Pa saj ni robot!"

Po navedbah tamkajšnjih medijev Dončić igra z zvinom desnega kolena ter bolečinami v levem kolenu in hrbtu, za povrhu pa mu že štiri mesece preglavice povzroča tudi leva Ahilova tetiva. Če temu prištejemo še vse druge za odtenek manj izrazito boleče dele telesa, postane kristalno jasno, zakaj mora Slovenec vsak dan opraviti dve do tri ure intenzivne terapije.

Ob vsem tem ne gre zanemariti niti tega, da ima Dončić doma še petmesečno hčerko.

 | Avtor: X X

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Pregled Dončićevih poškodb je bil objavljen še pred petim obračunom v Oklahoma Cityju, glede na čvrsto obrambo košarkarjev groma pa je težko verjeti, da bi se njegovo stanje na parketu izboljšalo.

Na srečo bo imel zdaj na voljo nekaj krvavo potrebnega premora, da si nabere novih moči in morda še nekoliko naravna svojo precej nestanovitno roko. V letošnji končnici je namreč zgolj 41-odstoten iz igre oziroma 28-odstoten izza črte za tri točke.

"Recite o njem, kar hočete, toda fizično v tej končnici daje od sebe vse, kar premore. In zato ga imam rada. Ne glede na vse," je požrtvovalnost slovenskega košarkarja komentirala ameriška športna novinarka Abby Jones.

Luka Dončić Škoduje moštvu Šport S prstom pokazal na Dončića: "Prenehaj že enkrat s tem!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 10:57 17.maj 2024.

    Vidiš mene pa raznorazne prostitutke , ki se imajo za starlete ne zanimajo , ne zanimajo me tudi politiki , pa jih je poln Q na vseh straneh cajtengov ! Zanimajo me pa uspehi ljudi , ne privatne zadeve ampak ...prikaži več samo uspehi. In če ima kdo sedaj uspehe so to Koza , Dončič , Pogi , Čeh ,Primož in še veliko njih .

  • Ender3 20:19 16.maj 2024.

    Grozljivo je to brat in poslušat. Dončić na vsaki strani medijev, samo še to rabimo, da nam bo skakal iz hladilnika..