Kranj
1794 ogledov

Naravna osvežitev v srcu Kranja: Pitniki ponovno na voljo!

Pitnik v Kranju Arhiv Mestne občine Kranj
S prihodom toplejših dni se v Kranju odpirajo pitniki. Trinajst jih je na javnih površinah in še šest ob šolah oziroma športnih objektih.

Mestna občina Kranj (MOK), ki se ponaša z izvrstno pitno vodo, nosi pa tudi certifikat Voda iz pipe, je ponovno odprla svojih 13 pitnikov na javnih mestih ter 6 pri šolah in športnih objektih, kjer je voda dostopna vsakomur – človeku in njegovemu štirinožnemu prijatelju. Voda v Kranju ni le osvežilna, ampak je tudi rezultat trajnostnih praks, ki jih občina spodbuja. Vsako leto vzorce vode preveri Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), ki potrdi njeno kakovost. Župan Matjaž Rakovec je ob tem povedal: "Pitje pitne vode je korak k družbi brez odpadkov. Nenazadnje pa je voda iz pipe najbolj sveža in, za Gorenjce ne nepomembno – najcenejša."

Razporejeni pitniki po Kranju in okoliških krajih so prilagojeni tako za ljudi kot za domače ljubljenčke, z dvema novima pitnikoma pa bo kmalu bogatejši tudi Bleiweisov park. Lokacije pitnikov so dostopne na spletnem portalu za prostorske zadeve MOK, kjer lahko vsak obiskovalec najde najbližji vir svežine. "Odžejate se lahko že pri samem pitniku, seveda pa si vodo lahko natočite in odnesete s sabo na pot," dodaja Rakovec. Svetuje pa, da v vročih dneh pred pitjem vodo pustite teči nekaj sekund za dodatno svežino. Voda izpod okoliških hribov do pitnikov sicer priteče v zelo kratkem času in ohranja temperaturo ter svežino. Je pod stalnim nadzorom, pregledi mikrobiološke in kemijske slike pa so skladni z veljavno zakonodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.