Zdravje
27564 ogledov

Država nekaterim plačuje, da ostanejo vitki

Komentarjev 21
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 07:42 27.april 2024.

    kaj naj rečem ? bravo belohalniki !!! res ste vredni svojga dnarja. in res jeda mamo dost- dost mamo državljani vaših norosti. amesto da bi ljudem dajali napotke za zdravo prehrano. eden od njih je : ne jej jabolka na ...prikaži veča kavču ampak pojej jabolko in pejd na kilometer hoje. ampak komu mar. tebi recept, potem pa žri hamburgerje in kebabe in šamrole in indijančke in čips.. ni problem. hecno pa je da premnogo bolnikov s sladkorno boleznijo pa ni upravičeno do testnih lističev. ti so pa dragi.

    • rd2dmk2 18:17 27.april 2024.

      qdcw.... nisem prebral.... ne dobim jih. bo zdej v redu. dobijo jih samo nekateri , ne vsi. tako kot te famozneeee inekcije.

    • rd2dmk2 07:37 28.april 2024.

      ne . je pa danes mogoče dobiti neko napravico, ki tijo nalimajo na roko, to je elektronsko in ti stalno meri nivo sladkorja in ti podatke pošilja na nek sprejemnik. samo tista reč deluje nadva tedna , potem pa po ...prikaži večo novo. velikokrat je nabava dotičnih zdravil ali še bolj važno, medicinskih pripomočkov odvisna od osebnega zdravnia. če te nima rad, ne boš dobil. zato pa je pravilnik o tem in onme in greš na ZZZS in tam uradnike mal podrezaš, samo ne s vprašnjem kaj mi pripada.

    • rd2dmk2 19:12 28.april 2024.

      qdc, eh, če moram se jest tablete za uravanavanje sladkorja, potem se tudi moraš merit kdaj pa kdaj sladkor. in za hec, lahko ti rečjo da si sladkorni bolnik tipa 2 in te začnejo filat z tabletami ali pa ti ...prikaži več rečejo testiramote ali si sladkorni bolnik in se moraš pol leta striktno merit. pa ne z metrom.

    • Avatar ecipeci
      ecipeci 21:18 30.april 2024.

      Lancete in ostale pipomocke ti osebni ne more predpisati ampak samo diabetolog. Tista naprava za merjenje cukra se pa imenuje MEDTRUM S9 CGM. In ta rec res deluje dva tedna, s tem, da po dveh tednih zamenjas glukozni senzor oddajnika ...prikaži veča pa ne. Meni so v bolnici rekli, da ti ta aparat lahko napise diabetolog, ce si pogosto meris sladkor, je pa tudi v prosti prodaji.

  • Grof 09:15 27.april 2024.

    Urška Klakočar, preberi si, kaj pomeni orgazem pri ženski srednjih let, d a boš bolj zdravo živela in se ne boš razganjala v parlamentu, pa veliko ljubezni, …..

  • Rim 08:19 27.april 2024.

    Če država toliko plačije za Ozempic, bi morala tudi poskrbeti, da bo res namenjen samo diabetikom, lekarne pa bi za njih morala imeti zalogo. Kdor bi rad hujšal naj plača polno ceno in iz zalog, ki ne zajedajo za diabetike. ...prikaži več Ker inzulini delujejo tako, da v osnovi povečujejo težo, ker dodajajo v zalogah v maščobnih celicah. Ta pa ne.

    • T.D. 12:41 27.april 2024.

      Za zdravljenje debelosti zdravnik lahko napiše samo beli recept. Pa še to morajo obstajati zdravsteni razlogi ( debelost ogroža zdravje ! ) .Pacient zdravilo plača v celoti! Sladkorni bolniki imajo na razpolago ogromno drugih zdravil. Se je pa treba z ...prikaži več eno od lekarn dogovorit en mesec preje, da si nekako zagotovi zdravilo. Se je žal potrebno malce potrudit. Enostavno ga premalo dobavljajo.

    • Rim 14:40 27.april 2024.

      Govorim o injekcijah inzulina, ne tabletah. Še pri kovidu je država z lahkoto preplačevala in dovolila samo eno oz. dve in to najdražji cepivi. Tu kjer pa je res očitna razlika o napredku, pa stroka in nekateri zdravniki vodijo svoje ...prikaži več politike in bodo posiljevali še dolgo s starimi.

    • Avatar ecipeci
      ecipeci 21:25 30.april 2024.

      T.D. Kaj se bomo z lekarno dogovarjali en mesec prej, ce imam letni recept??? Oni so dolzni imeti zalogo za vse letne recepte sele potem so na vrsti drugi. In vsa zdravila za sladkorno tudi ne pasejo vsakemu diabetiku.

  • jakec1575 08:50 28.april 2024.

    to da zdravniki zase in za svojo sirso druzino zlorabljajo sistem z zelenimi recepti je znano ze 30 let. poznam pa primere pacientov, ki do z fokazano bolaznijo morali se enkrat dokazovati bolezen, da se jih usmilijo. pa tista fora, ...prikaži več, v enem obisku vam ne morem predpisati 2 ali 3 zdravil. res je da eni pacienti igrajo zrtve, anpak sistem je v hurcu. veselim se ai kontrolorja zdravnika in pacientov, cimprej

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:21 27.april 2024.

    V bistvu so te inekcije samo za sladkorne bolnike,ne vem kako lahko zdravniki to predpišejo za hujšanje,ker se ne sme,in to plačujemo vsi mi

    • T.D. 12:34 27.april 2024.

      Sladkorni bolniki imajo na razpolago mnogo zdravil, za hujšanje oz. zdravljenje debelosti, je pa učinkovit samo ozempic. Je na tržišču sicer še wegovy in mislim, da še dva, vendar ne v Sloveniji. Vsi govorite, da so debeluhi leni. Res ste ...prikaži več eni omejeni. Tudi debelost je bolezen, alkoholizem je bolezen, psihične težave so bolezni…

    • Avatar ecipeci
      ecipeci 22:03 30.april 2024.

      T.D. preberi clanek se enkrat! Ozempic je izkljucno za diabetike, Wegoviy pa za hujsanje (teh pa ni pri nas, zato hujsate z Ozempicem, ceprav bi lahko tudi z Rybelsusom. In ce nisi diabetik nisi upravicena do Ozempica tudi na bel ...prikaži več recept ne. Ker prav zaradi takih, ga potem ni za diabetike, ki nam je potreben za zdravje. Za predmenske tezave imas pa celo paleto izdelkov! Za premostitev lakote pa pomaga tudi pitje vode in predvsem mocna volja. Meni pa cukra ne bo znizalo nic od tega...

    • Avatar ecipeci
      ecipeci 22:23 30.april 2024.

      Qdcwtbtb: Deloma se strinjam s tabo, vendar vse debelosti ne mores metati v isti kos. Jaz jemljem Medrol kateri mi je prilimal 35 kg nesimetricnega speha in tu niso nic krive moje dile. Ni pomembno koliko se trudim manj jest, ...prikaži več ker v osnovi Medrol redi. Jaz skoraj nic ne jem, (res pa se zaradi bolezni tudi ne gibljem dovolj) vendar gredo kile pocasi navzdol samo z nizanjem medrola. Ampak kg nikoli vec ne bo kot pred jemanjem in vsako novo visanje medrola so nove kile.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:12 27.april 2024.

    Jaz vam po pošti za simbolično ceno 200 evrićev pošljem dosti bolj učinkovito zadevo za hujšanje...In sicer kitajski čaj iz zdrobljenega sena, ki se mu reče "Manjžri"... Pije se NAMESTO večerje.. Za volilce SDSs še posebej ugodno, namesto ene doze ...prikaži več po 200 evrov dobite 2 dozi za samo 500 evrov...

    • Avatar NickMason
      NickMason 08:59 27.april 2024.

      Vidiš,pa jim le želiš dobro

    • Avatar luckyss1
      luckyss1 09:07 27.april 2024.

      Res je, tukajšnjim prikletnim trolom dam še poseben popust, tri doze za samo 900 evrićev..

  • T.D. 12:18 27.april 2024.

    Po komentarjih sodeč, lahko iz prve roke povem, da tut slučajno zdravniki ne predpisujejo kar vsakemu, ki bi želel shujšat to zdravilo. Seveda, se dogajajo kršitve, za to naj bodo izvajalci primerno kaznovani. Jaz sem prejela Ozempic na beli recept ...prikaži več ( torej ga plačam v celoti ) ker je moje telo podivjalo, sem v predmenopavzi, kile so šle samo gor, maščobe okoli trebuha se je nabralo v tolikšni meri, da je bilo moje zdravje ogroženo. Nobena dieta, noben šport ni pomagal. Ves čas sem bila lačna.

    • T.D. 12:25 27.april 2024.

      Lačna sem bila takoj po obroku. In ja, lahko bi se sladkor povišal do te mere, da bi postala sladkorni bolnik. In še to: tut pod razno ni res, da lahko po ozempicu pežiš na kavču in ješ burgerje… Zdrava ...prikaži več prehrana in aktiven moraš biti. To za vse tiste, ki trdite, da smo leni. Ni res. Meni je zdravnica napisala zaradi zdravstenih težav, ker pa nisem sladkorni bolnik, ga moram plačati, v celoti in nič ne gre iz vašega žepa!

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:40 27.april 2024.

    https://www.youtube.com/watch?v=DY0fLhNe0LI

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.