Zdravje
6193 ogledov

Pet kirurgov dalo odpoved

Plastična kirurgija Profimedia
Pet kirurgov šempetrske bolnišnice je danes dalo odpoved.

Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič z razlogi ni seznanjen, zatrjuje pa, da bo poskusil narediti vse, da se sodelovanje ohrani, poročata Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in POP TV.

Z razlogi kirurgov za odpoved Klančič tako ni seznanjen. "Dobil sem samo papir, tako da bodo pogovori stekli v prihodnjih dneh. To pomeni velik pretres za bolnišnico," je direktor šempetrske bolnišnice dejal za medije.

POP TV pa ob tem poroča še, da naj bi štirje od petih kirurgov doslej dodatno delali tudi v zasebnem kirurškem centru v Novi Gorici. Dva od treh kirurgov na travmatološkem oddelku bolnišnice, ki naj bi dala odpoved, sta sicer direktor in prokurist omenjenega centra. Odpoved naj bi dala še dva abdominalna kirurga, navaja portal 24ur.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 53
  • Kmodri_ 19:41 18.maj 2024.

    So šli v Združeno kraljestvo zdraviti kraljično...

  • Antivaxer 13:37 18.maj 2024.

    Da se da dr. bolje plačat, se jih pač izloči iz javnega sektorja, kar si že dolgo želijo! Tako nimamo domino efekta... In ja, njihov poklic je potrebno narediti še privlačnejši in se bo več otrok odločilo za ta študij. ...prikaži več. Sicer pa roko na srce, ko nam pa kaj manjka, so pa za nas bogovi! Torej jih tudi plačajmo temu primerno!

  • jakec1575 10:35 18.maj 2024.

    javno zdravstvo jim je placalo vse izobrazevanje doma in v tujini in pol picke dajo prst v rit. glede na vedenje bi ukinil podporo drzave pri specializacijah. kdor ostane v javnem 10-15 let jo dobi, kdor hoce privat, naj si ...prikaži več najde mecena. pozresnost brez primere. smo redka drzava, ki zagotovi tako visoko izobrazbo brez vezave. 6 let studija + 5-6 let specializacije. namesto, da spizdis, bi loh rekel hvala. snazilke tudi dajejo v proracun za tvoje solanje.