Šport > Zimski športi
53055 ogledov

Velik šok za reprezentanco: talentirana skakalka menja barve

Emely Torazza Profimedia
Talentirana skakalka menja barve, s sezono 2024/25 bo namreč nastopala za nemško reprezentanco

Švicarska ženska reprezentanca izgublja eno najpomembnejših igralk te nacije: 19-letno Emely Torazza, poroča specializirani portal za smučarske skoke skijumping.pl. Kot je napovedala talentirana 19-letnica, bo od sezone 2024/25 na mednarodnih tekmovanjih nastopala za nemško reprezentanco.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emely Torazza (@_torazza_emely_)

Informacijo o zamenjavi barv Emely Torazza je v javnost posredovala uradna spletna stran švicarske smučarske zveze. 19-letnica je sicer že tri leta članica švicarske reprezentance in dvakratna državna prvakinja (vso švicarsko konkurenco je ugnala leta 2019 in leta 2021).

Torazza lahko Mednarodno smučarsko zvezo (FIS) zaprosi za zamenjavo reprezentance, saj je bila rojena v Nemčiji, in sicer v mestu Weimar. Kot so še zapisali na spletni strani švicarske smučarske zveze, postopek menjave državljanstva še ni uradno zaključen in odobren s strani Mednarodne smučarske zveze. To naj bi se po pričakovanjih zgodilo junija.

V svetovnem pokalu sicer Torazza skače od novembra 2022, ko je debitirala v poljski Wisli. V svetovnem pokalu je sicer točke do zdaj osvojila le enkrat, 1. januarja 2023, ko si je priskakala 29. mesto na tekmi na Ljubnem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.