Šport > Košarka
10488 ogledov

Umetna inteligenca komentirala Dončića, nihče ni ostal resen

Profimedia
Trenerju Dallasa je ob vprašanju o Luki Dončiću na pomoč priskočila Applova digitalna asistentka.

Trener košarkarske ekipe Dallas Maverics Jason Kidd je po zmagi svojega moštva na peti tekmi serije z Oklahomo City Thunder, na kateri so Mavsi povedli s 3:2 v zmagah in se pomaknili na prag uvrstitve v finale konference, spet moral  po dolgem in počez razpredati o učinku Luke Dončića.

Slovenski košarkar kljub dolgemu seznamu poškodb še naprej piše zgodovino NBA košarke kot član ekskluzivnega seznama štirih igralcev s povprečjem najmanj 30 točk, pet skokov in pet podaj na tekmah končnice.

Poleg Dončića se lahko s tem dosežkom pohvalijo samo še Michael Jordan, LeBron James in Anthony Edwards.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić je na peti tekmi polfinalne serije pokazal precejšnjo mero samokontrole, saj se za razliko od preteklih obračunov ni prerekal s sodniki, temveč je poskušal njihove odločitve sprejemati na bolj stoičen način.

Predhodne reakcije slovenskega košarkarja so bile povod za kritike košarkarskega strokovnjaka Shannona Sharpa, ki mu je očital, da je takšno početje škodljivo za ekipo, še posebej ko Dončić miselno in fizično ostaja pod vplivom prejšnje akcije, medtem ko na drugi strani igrišča že padajo novi koši.

Dončićev zdržan odnos, kar zadeva kritike sodnikov, so opazili tudi novinarji, ki so o tem povprašali trenerja Kidda. "Kako je imeti v ekipi superzvezdnika, ki se ne pritožuje in kljub poškodbam poskuša dati vse od sebe?" je stratega Dallasa vprašal novinar.

"Ja, Luka se nikoli ne pritožuje (smeh, op. a.). Ne, nikoli se ne pritožuje o ničemer. Takšen pač je," v bolj v šali kot zares odvrnil nekdanji košarkar, nakar se je oglasila Applova digitalna asistentka Siri s telefona enega enega izmed prisotnih novinarjev.

"Se mi je kar zdelo," je komentirala Siri in nasmejala vse prisotne.

"Siri se strinja, da se Luka ne pritožuje. To je kar dobro. Pokazal je svojo čvrstost in željo, da bi ekipi pomagal do zmage," je dodal trener.

dezurni@styria-media.si