Šport > Košarka
31140 ogledov

Tega so se bali v Dallasu, napovedi so zaskrbljujoče

Print Screen
Ekipa Dallas Mavericks bo, kot kaže, ostala brez enega svojih ključnih igralcev.

Ekipa Luke Dončića, ki je uvodnem krogu končnice v šestih tekmah izločila Los Angeles Clippers, bo v polfinale zahodne konference vstopila brez poškodovanega Maxija Kleberja.

Nemški krilni center je na zadnjem obračunu s Clippersi utrpel grozljiv padec, pri katerem je prišlo do popolnega izpaha akromioklavikularnega (AC) sklepa. Gre za sklep, ki se nahaja med ključnico in lopatico.

Poškodba bi lahko že pomenila konec Kleberjeve sezone, poročajo ameriški mediji.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kleber je zaigral na vseh dosedanjih šestih tekmah Dallasa v letošnji končnici. V povprečju je na parketu prebil 19,3 minute ter prispeval 5,7 točke, 2,7 skoka in 1,5 podaje ob 52-odstotnem metu iz igre in 56-odstotnem metu za tri točke. 

Precej bolj nepogrešljiv je 32-letni košarkar na obrambni polovici igrišča, kar potrjuje tudi napredna statistika, ki ga uvršča med najučinkovitejše obrambne košarkarje v letošnji končnici.

Košarkarji Dallasa se bodo v polfinalu Zahoda, kjer že poteka serija med Denver Nuggets in Minnesoto Timberwolves, merili z Oklahomo City Thunder.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.