Svet
1184 ogledov

Helikopter iranskega predsednika naj bi se ponesrečil

Iranski predsednik  Ebrahim Raisi Profimedia
Helikopter iranskega predsednika Ebrahima Raisija se je danes ponesrečil, poročanje iranskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Helikopter z iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem na krovu se je danes ponesrečil, poročajo iranski mediji. Po do zdaj znanih podatkih se je helikopter znašel v težavah, nakar je moral "trdo pristati" v iranski provinci Vzhodni Azerbajdžan. To je potrdil tudi notranji minister Ahmad Vahidi. Ni jasno, ali je bil Raisi poškodovan.

Iranska državna televizija poroča, da je helikopter, na krovu katerega je bil predsednik islamske republike, doživel nesrečo v provinci Vzhodni Azerbajdžan na severozahodu Irana. Iranska državna televizijska mreža Press TV medtem navaja, da je bil helikopter primoran "trdo pristati" v mestu Jolfa v Vzhodnem Azerbajdžanu, potem ko se je znašel v težavah.

Po besedah Vahidija neugodne vremenske razmere, vključno z meglo, reševalnim ekipam otežujejo dostop do območja, kjer je helikopter pristal. Pomagajo si tudi z brezpilotnimi letalniki.

Poleg Raisija so bili na krovu helikopterja še iranski zunanji minister Hosein Amir-Abdolahjan, guverner Vzhodnega Azerbajdžana Malek Rahmati in več drugih potnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Helikopter naj bi sicer potoval v konvoju. Dva druga helikopterja, ki sta prevažala več drugih ministrov in uradnikov, naj bi varno prispela na cilj.

Raisi, ki položaj predsednika Irana zaseda od junija 2021, se je sicer davi mudil v Azerbajdžanu, kjer je s tamkajšnjim predsednikom Ilhamom Alijevom slovesno odprl jez na reki Aras.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:20 19.maj 2024.

    "Helikopter iranskega predsednika naj bi se ponesrečil"....A res, kaj je pa počel, neodgovorno letel, popil preveč slabega goriva ?!............Ponesreči se človek ali žival, ne pa aparat, vozilo, itd...Dajte zadeve lektorirat kakšnemu srednješolcu preden objavite zadevo, ki potem zveni butasto...