Šport
119 ogledov

Slovenci pred odločilno tekmo, na kocki je veliko

Jure Dolenec Profimedia
Slovenijo na SP pelje samo samo zmaga.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 16. uri v Winterthurju igrala odločilno tekmo kvalifikacij za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu.

Slovenski rokometaši bodo v dodatno okrnjeni zasedbi proti Švici lovili zadetek zaostanka, saj so v četrtek na prvi medsebojni tekmi v Kopru izgubili s 26:27.

Aleks Vlah SP 2025 Šport Švicarji s pridom izkoristili črne slovenske minute

Na povratni tekmi tako za slovensko izbrano vrsto šteje le zmaga. Neposredno pot med svetovno elito ji v nedeljo prinaša zmaga z vsaj dvema zadetkoma razlike. V kolikor bi ekipi po 60 minutah ločil gol v primeru zmage Slovencev, bosta ti izmenično izvajali sedemmetrovke.

Rokometna reprezentanca je v Švici dodatno oslabljena. V primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom, na katerem je bila Slovenija šesta, bo manjkala kar šesterica ključnih igralcev, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Že pred začetkom priprav so sodelovanje zaradi težav s poškodbami odpovedali desnokrilni igralec Gašper Marguč, organizator igre Miha Zarabec ter stebra v sredini obrambe, Matej Gaber in Borut Mačkovšek.

V Švici ne bosta nastopila še prva izbira med vratnicama zadnjih reprezentančnih zborov Klemen Ferlin in najboljši strelec Slovenije na januarskem EP Aleks Vlah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.