Šport > Košarka
8783 ogledov

Kontroverzni predsednik povabil Dončića: "Pridi, izkusi!"

Dimitrios Giannakopoulos Epa Dimitrios Giannakopoulos.
Slovenski zvezdnik je izrazil občudovanje in hitro dobil vabilo.

V torek zvečer si je atenski Panathinaikos v dvorani OAKA na odločilni peti tekmi četrtfinala Evrolige priboril zmago nad telavivskim Maccabijem (81:72), serijo dobil s 3:2 ter se uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice.

Serija, v kateri je Maccabi zaradi znanih razmer v Izraelu domače tekme igral v Beogradu, je bila zelo napeta. Predvsem Grki so imeli veliko pripomb na sojenje, prednjačil je vedno glasni in kontroverzni predsednik Dimitrios Giannakopoulos.

Panathinaikos je po zaostanku v seriji z 2:1 dobil četrto tekmo v Beogradu, za odločilno srečanje v Atenah pa so domači navijači pripravili izvrstno vzdušje.

Na družbenem omrežju se je navijačem "deteljic" poklonil tudi Luka Dončić. "Kakšna atmosfera, vau!" je zapisal slovenski velemojster, še preden se je odpravil na prvo tekmo serije proti Oklahoma City Thunder.

Na njegove besede se je hitro odzval Giannakopoulos, ki je Ljubljančana povabil v Atene. "Pridi, doživi izkušnjo," je Dončića povabil predsednik Panathinaikosa, ki je obenem tudi lastnik in direktor farmacevtskega podjetja Vianex.

Panathinaikos si je nastop na zaključnem turnirju v Berlinu zagotovil kot drugi po vrsti, že pred tem je uvrstitev potrdil Real Madrid. V sredo zvečer sta si napredovanje zagotovila še Fenerbahçe in Olympiacos. Slednji se bo v polfinalu meril z Realom, Turki pa s Panathinaikosom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice