Šport > Košarka
45956 ogledov

Jokićeve besede po izpadu tresejo Srbijo

Nikola Jokić Profimedia
Nikola Jokić se po izpadu v polfinalu zahodne konference ni izjasnil glede svojih reprezentančnih načrtov.

Košarkarji Denver Nuggets ne bodo ubranili naslova prvaka v ligi NBA, potem ko so jih v odločilni tekmi polfinala zahodne konference izločili Minnesota Timberwolves. Ti so na srečanju nadoknadili 20 točk zaostanka in se na koncu veselili napredovanja z 98:90. V finalu Zahoda se bodo pomerili z Dallas Mavericks Luke Dončića.

Karl-Anthony Towns je za Minnesoto dosegel 23 točk in pobral 12 skokov, 23 točk je vpisal tudi Jaden McDaniels, Anthony Edwards pa je po težavnem začetku tekme na koncu le zbral 16 točk, osem skokov in sedem podaj. Edwards, ki je 12 svojih točk dosegel v drugem polčasu, je dejal, da mu je trener Chris Finch dejal, naj "igra hitreje".

"Skozi celotno tekmo smo bili mirni. Samo borili smo se in borili. Towns je nocoj igral spektakularno. Danes nas je popeljal do zmage," je po tekmi dejal Edwards.

Volkovi so ob polčasu zaostajali za 15 točk in jim je v nadaljevanju uspel največji preobrat v odločilni, sedmi tekmi končnice v zgodovini lige NBA. Nobena ekipa pred tem se namreč na sedmi tekmi ni vrnila po zaostanku več kot 11 točk ob polčasu.

"To je poseben trenutek. To je prekleto dobra ekipa z najboljšim igralcem na planetu. Serija je bila divja, ta tekma pa je bila le odtenek celotne serije," je povedal glavni trener Timberwolves Finch.

Pri Denverju sta ogromno dela opravila Jamal Murray in Nikola Jokić, a sta tokrat imela premalo pomoči soigralcev. Murray je vpisal 35 točk, medtem ko je najkoristnejši igralec lige Jokić dosegel 34 točk, 19 skokov in sedem podaj. Oba sta po tekmi dejala, da so zlata zrna tokrat preveč grešila.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Jokić se je po izpadu moral soočiti z vprašanji glede svoje reprezentančne prihodnosti, novinarje pa je najbolj zanimalo, ali namerava trikratni MVP lige NBA zaigrati v dresu srbske reprezentance na prihajočih olimpijskih igrah.

"Ne vem, prijatelj moj, bomo videli. Moram premisliti," je dejal Jokić.

Njegove besede so, kot je bilo za pričakovati, v nasprotju z željami srbske košarkarske javnosti.  Zvezdnik je bil v preteklosti že tarča ostrih kritik zaradi izpuščanja velikih tekmovanj, s svojimi zadnjimi izjavami pa je znova pristal na naslovnicah vseh večjih srbskih portalov. 

"Srbija spet v skrbeh zaradi Jokića, to je povedal o nastopu na olimpijskih igrah," piše srbski Kurir. "Srbija čaka Nikolo Jokića, to je MVP lige NBA povedal o nastopu na olimpijskih igrah," so zapisali pri Telegrafu. "Jokić z eno povedjo o reprezentanci. Boleč poraz Denverja, nato sporočilo pred olimpijskimi igrami," pa so o tej temi poročali pri Mondu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice