Slovenija
5728 ogledov

Napoved: Do konca maja bomo težko imeli 3 do 4 dni suhega vremena skupaj

Dež padavine neurje vreme
1/2
Profimedia
Osvežena napoved do konca maja kaže, da se bo nadaljevalo precej spremenljivo vreme s pogostimi padavinami in ob tej vremenski sliki bomo težko imeli 3-4 dni suhega vremena skupaj, so zapisali vremenoslovci portala Ciklon.

"Letos pričakujemo bolj spremenljiv in manj vroč junij, podobno kot v 2016 in 2020, v juliju in avgustu pa bo vročina verjetno bolj pritisnila," pišejo na portalu Ciklon.

V naslednjih dneh se bo vreme spet počasi poslabšalo, kajti od zahoda se nam bo bližalo višinsko jedro hladnega zraka, njegov vpliv bomo najbolj občutili v torek, ko pričakujemo največ padavin. Pod vplivom višinskega jedra bomo verjetno tja do konca naslednjega tedna. Torej občasno spremenljivo vreme s sončnimi obdobji, ki jih bo več v vzhodni Sloveniji, temperature pa bodo primerne letnemu času.

Kot ugotavljajo vremenoslovci, bi lahko imeli prihodnji vikend spet več padavin in tudi temperature bi bilo nekoliko nižje: V zadnjih dneh maja pa bi lahko prišlo do ponovnega vdora višinskega ciklona proti Sredozemlju, kar bi pomenilo nadaljevanje spremenljivega vremena, vendar je za resno napoved še predaleč.

dež dežnik Málaga | Avtor: Profimedia Profimedia

Jutri bo sprva sončno, čez dan in popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti, lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha, pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C.

V ponedeljek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v južni Sloveniji, najvišje temperature bodo med 21 °C in 26 °C.

V torek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ob morju bo pihal jugo, drugod južni do jugovzhodni veter, najvišje temperature bodo med 18 °C in 23 °C.

V sredo bo večinoma sončno, v zahodni Sloveniji bo bolj spremenljivo, tam bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 19 °C in 24 °C.

V četrtek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, najvišje temperature bodo med 17 °C in 22 °C.

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:27 19.maj 2024.

    Zemlja se ohlaja,nastopil bo svinski mraz