Popotnik
14005 ogledov

Priljubljena slovenska destinacija z novo pridobitvijo

lifeclass portorož, morje, dopust LifeClass Hotels & Spa, Portorož
Če so v preteklosti destinacijo številni kritizirali, se Portorožu sedaj lahko ponovno smeji.

Napovedi direktorice Turističnega združenja Portorož mag. Patricije Gržinič, s katero smo se po koncu lanske poletne sezone pogovarjali o prihodnosti in načrtih za turizem v Portorožu, so se očitno začele uresničevati.

morje intervju Popotnik Portorož je zaspal, tako ga bodo reševali

Če je bila v preteklosti destinacija deležna številnih kritik na račun zastarele infrastrukture, v katero se zadnjih trideset let ni pretirano vlagalo, so v Portorožu po dolgem času lahko optimistični.

Turistični rezultati prvih treh mesecev so bili več kot le obetavni. Od januarja do konca marca so v vseh nastanitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili 194.345 prenočitev, kar je 15 % več kot lani. Izstopajo predvsem marčevski rezultati, ko je bilo prenočitev za dobro četrtino več kot lani.

morje | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Pri Turističnem združenju Portorož pričakujejo, da se bo dober trend nočitev nadaljeval tudi v poletje: "Za destinaciji Portorož in Piran v poletnem času pričakujemo podoben turistični obisk kot lani. Poleg domačih, ki jih bo največ, računamo predvsem na goste iz Avstrije, Nemčije, Italije in Srbije."

vinska fontana Marzige se strinjate? Popotnik To je verjetno najlepši razgled na Slovensko Istro

Kot so obljubili v preteklosti, si obiskovalci v letošnjem letu lahko obetajo številne novosti, predvsem na področju prireditev. Pestro prireditveno dogajanje se  je v Portorožu začelo že 18. maja z dogodkom Vrtnice & Rosé. Nadaljevalo se bo 30. junija, ko se bo začel festival Portorose in July. Takrat bo na velikem otvoritvenem koncertu na portoroški plaži nastopil Gramatik. Na portoroško plažo se bodo preselile tudi Portoroške noči, v okviru katerih si bodo obiskovalci 15. avgusta lahko ogledali nastop priljubljene italijanske skupine The Kolors.

morje | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sicer pomembno turistično, kopališko in zdraviliško središče slovenske obale, ki je v preteklosti zaspalo na preteklih lovorikah, se počasi prebuja. Poleg razširitve turistične ponudbe na področju prireditev se na destinaciji obeta tudi nadgradnja hotelskih nastanitev.

Maribor Slovenija Popotnik To so velike novosti v letu 2024!

Že v sredini junija se v osrčju mesta obeta velika novost. Vrata bo ponovno odprl povsem prenovljen Hotel Riviera 4*, ki naj bi ponudil novo ero popolne sprostitve. Lastniki obljubljajo, da so prenovo drugega največjega hotela resorta Life Class Portorož zasnovali z mislijo na udobje in dobro počutje gosta.

V neposredni bližini hotela so tudi restavracije, ena najbolj atraktivnih kolesarskih poti v Evropi – Parenzana ter srednjeveški Piran.

Štirizvezdnični hotel, ki stoji Nahaja se v bližini Term Portorož, se lahko pohvali s 183 udobnimi in sodobno opremljenimi sobami, suitami in predsedniškim apartmajem, v katerih bo sprejel skupno do 424 gostov. V sklopu hotela bo tudi bazenski kompleks z ogrevano morsko vodo SeaSpa, ki bo gostom na voljo vse dni v letu.

lifeclass portorož, morje, dopust | Avtor: LifeClass Hotels & Spa, Portorož LifeClass Hotels & Spa, Portorož
Novo ero bo zaznamovalo tudi ponovno odprtje centra za tajske masaže in nego telesa Wai Thai, ki bo dodatno nadgradilo že obstoječo wellness ponudbo hotelov LifeClass Portorož in gostom ponudilo edinstveno sprostitev in regeneracijo v času bivanja.

Hotel Riviera 4* | Avtor: LifeClass Portorož LifeClass Portorož
"V prenovljenem hotelu vas bo sprejela sodobna estetika z obmorskim pridihom. Sobe zagotavljajo oddih v popolnem miru in zasebnosti, po želji tudi s pogledom na morje. Hotel bo ponujal nastanitev v udobnih dvoposteljnih sobah z zakonskimi ali ločenimi ležišči in družinskih sobah," pišejo v sporočilu za javnost.

morje 2023 reportaža Popotnik Prizori na Obali so nas presenetili ...

Sobe so zasnovane tako, da sledijo potrebam različnih navad gostov, standardov bivanj in tipov potovanj. Na voljo bo 12 enoposteljnih sob, 124  sob z dvojnimi in zakonskimi ležišči, 40 družinskih sob, 6 suit in predsedniški apartma. Za tiste, ki se radi prebujajo ob idiličnem razgledu, bodo na voljo sobe s pogledom na morje in sobe z balkonom, družinske pa dodatno še z udobnim raztegljivim ležiščem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice