Šport > Kolesarstvo
1709 ogledov

Nasvet bivšega asa Pogiju: Ne troši energije

Tadej Pogačar Strade Bianche Profimedia
Tadej Pogačar je velik favorit pred tokratno dirko po Italiji.

Tadej Pogačar bo poizkusil postati prvi kolesar po Marcu Pantaniju, ki je v enem letu osvojil tako Giro kot Tour. Nesrečnemu 'Piratu', ki je umrl pred dvajsetimi leti, je to uspelo leta 1998.

"Bodi konzervativen na Giru. Dolga je pot do konca julija," Pogačarju, ki je znan po številnih napadih med dirkami, tokrat svetuje nekdanji avstralski kolesar Robbie McEwen. Ta je tako na italijanski kot francoski pentlji osvojil po kar 12 etapnih zmag.

"Ni pomembno, če si največji favorit in najmočnejši kolesar na Giru, vseeno gre za naporno dirko in to ti zna škodovati, če želiš priti do 'dvojčka'. Seveda moraš voziti za zmago na dirki po Italiji, vendar je to potrebno narediti s čim manj potrošene energije," je še izjavil sedanji strokovni sodelavec televizije Eurosport.

Robbie McEwen | Avtor: Epa Epa

Zaradi poškodb, ki so jih Primož Roglič, Remco Evenepoel in Jonas Vingegaard utrpeli na dirki po Baskiji ter posledično izpuščenim treningom, so se po mnenju mnogih še povečale možnosti Pogačarja, da po Pantaniju, Faustu Coppiju (1949, 1952), Jacquesu Anquetilu (1964), Eddyju Merckxu (1970, 1972, 1974), Bernardu Hinaultu (1982,1985), Stephenu Rochu (1987) in Miguelu Indurainu (1992, 1993 ) kot osmi kolesar v zgodovini pride do dvojčka Giro - Tour.

"Pogačar lahko Giro - Tour dobi tudi v primeru, da Vingegaard in ostali ne bi doživeli padca," je prepričan McEwenov kolega na Eurosportu Alberto Contador.

"Nedvomno je, da je Jonas Vingegaard Pogačarjev veliki rival. Res je, da je zelo dober in da je izjemen na francoski pentlji, to je dokazal z zmagama v zadnjih dveh letih. Toda Pogačar, tudi če ostali favoriti ne bi padli, bi imel možnosti, da osvoji Giro in Tour," je še izjavil Španec, ki je v svoji karieri trikrat osvojil Vuelto, dvakrat pa Giro in Tour. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice