Svet
7352 ogledov

Oliver se je zadušil v vrtcu. Mama je opozarjala zaposlene, a so jo ignorirali.

Oliver Steeper arhiv družine Steeper
V Veliki Britaniji, v Kentu, je devetmesečni otrok umrl, potem ko se je v vrtcu začel dušiti, ker mu osebje ni pretlačilo hrane.

Oliver Steeper je umrl šest dni po tem, ko se je začel dušiti v vrtcu Jelly Beans v Ashfordu. Njegova mati Zoe Steeper je povedala, da je v izbljuvku svojega sina našla koščke ananasa. Med preiskavo so jo vprašali, ali jo je kdo v vrtcu prosil za dovoljenje, da začne Oliverja hraniti s trdno hrano. Rekla je, da ne. Na vprašanje, ali se je Oliver že kdaj ob hranjenju začel dušiti, je ponovno odgovorila – ne, poroča BBC.

Preiskava je pokazala, da je Oliver, ki je imel le dva sprednja zoba, doma jedel kašasto hrano, njegovi starši pa so vzgojiteljici v vrtcu povedali, da mora gosto hrano pretlačiti, preden mu jo da, poroča BBC. "Predvidevali smo, da bo hrana pasirana. Ni mogel žvečiti. Zato smo bili še posebej previdni," je povedala mati, ki je nameravala govoriti z osebjem vrtca, potem ko je v izbruhani vsebini njenega sina našla koščke ananasa, je izvedela preiskava.

"V vrtcu je dobil sadno solato. Bilo je jasno, da ni bila pretlačena, zato sem se odločila, da se naslednji teden z njimi pogovorim o tem."

Ko ga je nekaj dni po incidentu pripeljala nazaj v vrtec, je bila vzgojiteljica zaposlena, zato je ni želela obremenjevati in se je odločila, da se bo z njo pogovorila kasneje. A bilo je prepozno. Okrog 11.30 istega dne je prejela telefonski klic, da se je njen sin zadušil s kosilom in da je pri reševalcih.

Oliverja so odpeljali v bolnišnico William Harvey, preden so ga premestili v otroško bolnišnico Evelina v Londonu, kjer je umrl. Preiskava v Maidstonu še ni končana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 06:22 17.maj 2024.

    Ja, to se lahko zgodi kjerkoli, neodgovorni ljudje so vsepovsod...Mimogrede, boste sedaj zbirali nesrečne novice z vsega sveta in ustvarjali negativno vzdušje, vmes pa objavili kje se je Golob vsral...Postajate rdeči, ne zgolj rumeni...

  • LukaMB 01:30 17.maj 2024.

    otok zabitih in opevanih univerz za bogatune in sprijeno pedofilsko elito kasneje

  • jakec1575 00:03 17.maj 2024.

    te britanci so zabiti ko mambe