Šport > Zimski športi
3784 ogledov

Skakalna velesila po katastrofalni sezoni potrdila: Trener ostaja

Aleksander Zniszczol Profimedia
Neverjetno, toda avstrijski trener Thomas Thurnbichler kljub klavrni sezoni poljske skakalne reprezentance ostaja glavni trener tudi za prihodnjo sezono.

Poljska smučarska zveza je včeraj objavila seznam ženskih in moških ekip za sezono 2024/25. Dokončna sestava reprezentance bo znana do konca maja, potem ko jih bo potrdil upravni odbor poljske smučarske zveze. 

Kar so Poljaki že neuradno vedeli, se je zdaj tudi uradno potrdilo: avstrijski trener Thomas Thurnbichler ostaja na čelu reprezentance. Preživel je klavrno poljsko sezono: nihče od Poljakov se v skupnem vrstnem redu ni uspel prebiti med petnajsterico, najvišje uvrščeni poljski tekmovalec je bil na koncu Aleksander Zniszczol na 19. mestu, ta je kot edini Poljak v minuli sezoni dvakrat stopil na zmagovalni oder (dve tretji mesti). Poljaki so v pokalu narodov osvojili šele šesto mesto.

Pretekla sezona pa je bila pravo nasprotje sezoni 2022/23, v kateri se je Dawid Kubacki boril celo za kristalni globus, na koncu je zaradi zdravstvenih težav žene Marte zdrsnil na četrto mesto, Piotr Žyla pa je bil šesti v skupnem seštevku.

Da način dela trenerja Thurnbichlerja ni povšeči vsem, je postalo jasno, ko je Kamil Stoch prvega moža poljske smučarske zveze Adama Malysza zaprosil za dovoljenje, da trenira s samostojno ekipo. Več smo o tem pisali tukaj

Kamil Stoch | Avtor: Profimedia Profimedia

Thurnbichler, ki se je med sezono posul s pepelom in priznal, da je zgrešil načrtovanje treningov v pripravah na novo sezono, tako ostaja selektor reprezentance A, bo pa dobil novega pomočnika, in sicer Poljaka Macieja Maciusiaka. Kot je še sporočila Poljska smučarska zveza, bo Wojciech Topor novi selektor B-reprezentance, pri delu pa mu bo pomagal Krzysztof Biegun. Daniel Kwiatkowski bo še naprej skrbel za ekipo mladincev.

Pri ženskah je bil za novega selektorja reprezentance imenovan Marcin Bachleda. Njegov pomočnik bo Stefan Hula

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.