Šport > Košarka
31623 ogledov

Dončić predstavil tudi svoj vozni park, razmišljal je o avtu za 3 milijone

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je bil predstavljen na nekoliko drugačen način.

Esquire je v intervjuju z Luko Dončićem želel predstaviti predvsem njegov način življenja, košarka ni bila toliko v ospredju, je pa pogovor hitro zavil v smer njegove druge velike strasti, k avtomobilom. "Moje prvo luksuzno vozilo je bil Porsche Panamera. Zdaj imam 13 avtov. V Sloveniji še vedno imam Porsche 911," je za začetek povedal najboljši strelec lige NBA v tej sezoni.

Ta je na dogovorjeno srečanje dal prepeljati kar pet vozil, štiri so njegova - Lamborghini Urus, Ferrari 812 Superfast, Chevrolet Camaro iz leta 1968 in njemu najljubši Apocalypse Hellfire 6x6.

Novinar je hitro ugotovil, da imajo vozila kar precej prevoženih kilometrov. "Rad se vozim. To je zame moj osebni čas. Vsepovsod grem z avtom. Včasih tudi pozno ponoči, preprosto se vozim po okolici. Poleti se rad zapeljem kam k vodi."

Peto prevozno sredstvo ni bilo njegovo, a je Dončić razmišljal da bi ga kupil. Gre za avto Koenigsegg Regera, ki stane okoli tri milijone dolarjev. Kasneje se je sicer odločil, da je zanj premajhno.

V nadaljevanju pogovora je med drugimspregovoril tudi o oblačilih, ki jih običajno nosi: "Rad nosim neformalna oblačila. Nekoliko več sem sicer začel nositi tudi obleke, malce bolj 'fancy' zadeve. Rad se lepo oblečem, a gre predvsem za prihode na tekmo in občasne večerje."

Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V ZDA bo kmalu hčerinsko podjetje Nikeja Air Jordan v prodajo poslalo posebej zanj oblikovan kos športne obutve. Serijo Luka 3 bo moč kupiti za 130 ameriških dolarjev. "Z znamko Jordan se sestanem vsakih nekaj mesecev. Na zaslonu ponudijo nekaj opcij, jaz pa jim povem, kaj mi je všeč in kaj ne. Tako pridemo do končnega produkta. Inspiracija za Luka 3 so avtomobili," je pojasnil Dončić.

Čeprav je navdušen nad Teksasom, se ima namen po koncu kariere vrniti v domovino. "V pokoju bom imel farmo v Sloveniji," je izjavil.

Beseda je nanesla tudi na njegova dopustovanja na Hrvaškem, seveda pa je spregovoril tudi o hčerkici Gabrieli: "Lahko se bo naučila vsega, kar si bo želela. Upam, da ji bo všeč šport. Zelo všeč. Upam, da bo izbrala tenis, to je težek šport." Hčerkino ime si sicer namerava še vtetovirati.

Kaj pa hrana? "Rad pečem na žaru, nerad pa kuham. Znam si narediti jajca, ampak to je pravzaprav to." Prosti čas najraje prebije na kavču.

Znan je tudi po svojem dobrodelnem delu z mladino, fundacija Luka Dončić skrbi za otroke na obeh straneh luže. "Gre za otroke, ki potrebujejo pomoč. Za slovenske in ameriške, za otroke v Ljubljani in Dallasu. Ti mesti sta mi dali zelo veliko, zato rad nekaj tudi vrnem."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:19 16.april 2024.

    Pri denarju, ki ga služi, se meni zdi še precej skromen dečko.

  • Ender3 22:21 16.april 2024.

    Žurnalizem je postal gnojnica polna teh bednih prispevkov znanih avtorjev.

Sorodne novice