Slovenija
68253 ogledov

Napoved se je še poslabšala, Arso z novim opozorilom

vreme Ljubljana sneg
1/7
Bralec
Meja sneženja se hitro spušča.

Izrazita hladna fronta je z majhno zamudo dosegla Slovenijo. Včeraj je precej preglavic povzročala drugod po Evropi, danes pa bo pri nas povzročila velik padec temperatur in zimske razmere. 

Kako se giba po državi, lahko spremljate na radarski sliki (povezava).

vreme Postojna | Avtor: bralka bralka

Ohladitev s hladno fronto od severovzhoda zdaj napreduje proti zahodu države. "Meja sneženja se hitro spušča, ponekod se je že ohladilo za več kot 10 °C," pišejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. Piha okrepljen severovzhodnik, v Novem mestu je bil najmočnejši sunek 66 km/h, v Rogaški Slatini 63 km/h. V severni Sloveniji so se začele pojavljati nevihte, padavine pa se bodo v naslednjih urah okrepile, napovedujejo.

Zaradi okrepljenega vetra in možnosti sneženja so izdali oranžno opozorilo za celo državo, razen za severozahodni del.

Opozorilo | Avtor: Arso Arso

Prometnoinformacijski center opozarja voznike, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema. V severnem in vzhodnem delu Slovenije ponekod že sneži. Cesta čez prelaz ljubelj je na avstrijski strani zaprta. Verige so obvezne na prelazih Vršič, Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski Vrh. 

vreme Trbovlje | Avtor: Bralec Bralec

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.  

"Pa smo mislili, da prognoze novozapadlega snega v tem obdobju več ne bomo objavljali," so se pošalili na portalu Neurje.si. Napovedujejo, da se bo meja sneženja ob izraziti ohladitvi in močnih padavinah spustila tudi pod 500 metrov nadmorske višine. Objavili so tudi zemljevid z barvno lestvico, ki prikazuje višino novozapadlega snega do 22. ure.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Kmodri_ 18:19 16.april 2024.

    Sneg aprila! Slovenija je puščavska država, ane! Nemogoče, je pa čisto običajno!

  • BenX 17:55 16.april 2024.

    Pa dobro, kaj bo konec sveta al kaj? Malo dežja + 3 snežinke in že dva dni panika...

  • albert 17:16 16.april 2024.

    Dejte se ukint ker pijete davkoplačevalski demar. Niste sposobni več napovedat vremena za pet minut naprej.