Slovenija
11695 ogledov

Na TV Slovenija besni zaradi Evrovizije, to zahtevajo od EBU

Baby Lasagna Evrovizija
1/2
Profimedia
Na EBU so naslovili nekaj vprašanj, zdaj želijo odgovore.

TV Slovenija je zaradi dogodkov in posledic letošnjega izbora za Pesem Evrovizije pritisnila na vodstvo EBU in jim poslala nekaj vprašanj.

"Poudarjamo, da je izbor za Pesem Evrovizije za Televizijo Slovenija in Slovenijo izjemno pomemben projekt, da gre za dogodek z izjemno odmevnostjo v naši državi in med našimi glasbeniki in da je RTV Slovenija z veseljem del te zgodbe. Prav zato pa po letošnjem polemičnem evrovizijskem tednu od odgovornih na EBU Televizija Slovenija zahteva nekaj konkretnih odgovorov na najbolj pereča vprašanja, hkrati pa si želi, da bi s temi vprašanji spodbudili širšo razpravo o prihodnosti in razvoju izbora za Pesem Evrovizije, ki so ga, kot že zapisano, v letošnjem letu žal zaznamovale številne polemične razprave," so uvodoma pojasnili.

EBU tako prosijo za podatke o glasovanju slovenskega občinstva, "ne zgolj števila glasov, ampak natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo. Skupni rezultat namreč vzbuja nekaj dvomov, predvsem veliko število 'novih' glasovalcev na spletu, ki jih doslej ni bilo," so pojasnili. 

Spomnimo: slovensko občinstvo je 12 točk namenilo Hrvaški, 10 pa Izraelu.

Poleg tega so se dotaknili tudi diskvalifikacije Joosta Kleina

"Televizija Slovenija med drugim od EBU zahteva bolj natančna pojasnila glede izključitve Nizozemske; poročanja nekaterih medijev, da naj bi s tehničnimi sredstvi zamenjali dejansko zvočno podobo dogajanja v dvorani; o prepovedi zastave EU; o morebitnem vplivu sponzorja na vsebino dogodka …"

EBU so pozvali tudi k razpravi o uvedbi glasovanja ''Rest of the World''. "Kaj je njen smisel in zakaj bi imeli vpliv na izid tekmovanja državljani držav, ki pri Pesmi Evrovizije ne sodelujejo?"

Želeli bi tudi, da bi na EBU v prihodnje "učinkoviteje vključiti mnenje članic EBU v snovanje izbora in pri sprejemanju ključnih odločitev" ter vzpostavili bolj demokratičen sistem odločanja.

dezurni@styria-media.si

Evrovizija Martin Österdahl Video Magazin Tega doma niste slišali! Kaj se je v resnici zgodilo šefu Evrovizije ... maja keuc Slovenska žirija Magazin Znano je, kdo je v imenu Slovenije oddal glasove na Evroviziji
Komentarjev 26
  • LukaMB 13:11 18.maj 2024.

    Iz tega legla satanizma in mentalnih bolnikov bi moralo odstopiti, dokler to ne pride na nivo normale in ABBA ter Logana in podobno. Nekje vmes je to postalo tekmovanje 'kdo je večji peTer' in najbolj koruptiven političen lobi v korist ...prikaži več lgbtqpedo anomalij človeštva s strani globalistov. To je treba ukiniti po hitrem postopku, spola sta samo 2 in to so M in Ž, nastali ste z združitvijo M in Ž in če mate pimplja ste M, če mate češpljo ste Ž. Česte mešanica ste za v bolnico in ne za VIP privilegij.

  • jezero 10:56 18.maj 2024.

    Mi pa sprašujemo, kdo sploh izbira slovenske pesmi za izbor Evrovizije? Kateri "strokovnjaki" so to? Zakaj ne pošljejo tja Murkota?

  • sandi76 09:14 18.maj 2024.

    RTV bi se morala zavzemati za kompletno odpravo evrocirkusa (beri freak showa) ravno tako pa še za upoštevanje ustave , ki govori o ločenosti cerkve od države in s tem odpovedati razne prenose maš in podobnih pravljic iz javne radio ...prikaži več televizije , ki naj bi služila vsem ljudem, sedaj pa posiljuje veliko večino državljanov z verskim fanatizmom !

Sorodne novice